Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις Τούρκων χάκερ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις Τούρκων χάκερ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
GR

Την έρευνα για τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα χθες Πρωτομαγιά και προχθές Δευτέρα με στόχο το ΑΠΕ ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., που σχηματίζει δικογραφία, ενώ παράλληλα έρευνα διενεργεί η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Το CERT έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τη δράση Τούρκων χάκερ. Επίσης, έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σε «ευαίσθητους» οργανισμούς για την ηλεκτρονική τους θωράκιση.

Στην περίπτωση του ΑΠΕ οι χάκερ «έριξαν» προχθές για λίγη ώρα την ιστοσελίδα αναρτώντας δικό τους μήνυμα στην τουρκική και στην αγγλική γλώσσα. Στο κείμενό τους υπήρχαν έμμεσες αναφορές στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, υιοθετώντας τις τουρκικές κατηγορίες για υπόθαλψη τρομοκρατών και γκιουλενιστών. Επίσης, υιοθέτησαν τις απειλές ότι θα ρίξουν τους Έλληνες στη θάλασσα, όπως έκαναν και με τους παππούδες τους. Τα τεχνικά προβλήματα αποκαταστάθηκαν γρήγορα από τους τεχνικούς του ΑΠΕ, ενώ οι χάκερ επανέλαβαν την επίθεση το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς. Χθες, η ιστοσελίδα επανήλθε στην κανονικότητα ακόμα πιο γρήγορα σε σχέση με μία ημέρα πριν.

Αρμόδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι «αυτού του είδους οι ηλεκτρονικές εισβολές αποτελούν πλέον για τις Αρχές συχνό φαινόμενο. Πρόκειται για επιθέσεις που έχουν πολλές μορφές και τελικό στόχο τη δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοτόπων. Η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας σε τέτοιο βαθμό, που δυστυχώς πρέπει να συνηθίσουμε το φαινόμενο και να προσαρμόσουμε ανάλογα την ηλεκτρονική θωράκιση των ευαίσθητων φορέων της χώρας».

Δημοφιλή