Δολοφονία Άλκη: Στην Θεσσαλονίκη κρατείται ο 20χρονος που παραδόθηκε στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας

Μετέβη μόνος του συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής. Το mail που "ξεκλείδωσε" τις έρευνες.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Στα κρατητήρια της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο εικοσάχρονος υπήκοος Αλβανίας, ο τελευταίος καταζητούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης είχε παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα στην Κορυτσά, όπου δήλωσε την πρόθεση του να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, να δώσει τις εξηγήσεις του στον ανακριτή, και να δικαστεί για τη δολοφονία του 19 χρόνου.

Μέσω των αστυνομικών συνδέσμων, αλβανικές και ελληνικές αρχές ήρθαν σε συνεννόηση και συμφωνήθηκε ο εικοσάχρονος να μεταβεί μόνος του στην συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής και να παραδοθεί, όπως και έγινε.

Το mail που ξεκλείδωσε τις έρευνες των αστυνομικών

Περίπου 30 ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης έφτασε ένα mail, στο οποίο ο αποστολέας είχε επισυνάψει ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο.

Στις εικόνες του είχε απαθανατίσει την επίθεση σε βάρος των νεαρών στην περιοχή Χαριλάου.

Στο συνοδευτικό κείμενο, που υπήρχαν πολλά ορθογραφικά λάθη, ο άγνωστος αποστολέας έγραφε ότι φοβόταν να το παραδώσει και πως το έστειλε, ώστε να βοηθήσει με τον τρόπο του να συλληφθούν οι δολοφόνοι.

Πρόκειται για ένα βίντεο που τραβήχτηκε από πολύ κοντινή απόσταση την ώρα της φονικής επίθεσης.

Δημοφιλή