ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/12/2018 16:10 EET | Updated 13/12/2018 16:14 EET

Δολοφονία Ρόδου: Βρέθηκε ο «κάμεραμαν» του ξυλοδαρμού στις φυλακές Αυλώνα

Δικογραφία για συνολικά 12 κρατουμένους

EUROKINISSI

Δικογραφία για συνολικά 12 κρατουμένους των φυλακών Αυλώνα σχηματίστηκε από την Αστυνομία για παράνομη βία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Ο νεαρός κλήθηκε για κατάθεση από αστυνομικούς της Ασφάλειας και φέρεται να αναγνώρισε 12 άτομα, που μπήκαν στο χώρο κράτησής του. Ένα από αυτά φέρεται να είναι το άτομο που τράβηξε το βίντεο, που ανέβηκε τελικά στο διαδίκτυο και έκανε το γύρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έτσι, σε βάρος του συγκεκριμένου κρατουμένου σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους εμπλεκομένους είναι Ρομά, που έχουν προφυλακιστεί για διάφορα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Ο 21χρονος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν επιθυμεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους. Ωστόσο, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη διατάσσοντας την ποινική και πειθαρχική έρευνα για τη «διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων». Η παραγγελία ανατέθηκε σε Εισαγγελέα, ο οποίος θα αξιολογήσει το υλικό της υπόθεσης με βάση το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το υλικό αυτό τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο κρατουμένου και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το γεγονός προκάλεσε ερωτήματα, καθώς τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται εντός της φυλακής, πολλώ δε μάλλον η πρόσβαση και οι επικοινωνίες μέσω social media.

Όσον αφορά στην ιατροδικαστική εξέταση, που έγινε για να ερευνηθεί το κατά πόσο ο 19χρονος έπεσε θύμα βιασμού από συγκρατουμένους του, το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο κατηγορούμενος δεν βιάστηκε. Ύστερα από το θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το θέμα, εκδόθηκε ανακοίνωση και από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύτηκε ο νεαρός μετά το συμβάν, που επιβεβαιώνει ότι «δεν στοιχειοθετείται βιασμός». 

Sponsored Box