ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/04/2021 07:18 EEST | Updated 15/04/2021 12:08 EEST

Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: Αναλύουν εκατοντάδες δεδομένα για να φθάσουν στους εκτελεστές

Οι ερευνητές της Ασφάλειας ήδη έχουν συλλέξει περισσότερα από 100 βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

.
.

Το σύστημα Ι2 επιστρατεύουν τα στελέχη της Ασφάλειας, προκειμένου να μπορέσουν να επεξεργαστούν τον τεράστιο όγκο δεδομένων και πληροφοριών, που συνεχίζουν να συλλέγουν, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, στις 9 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα λογισμικό, στο οποίο καταχωρούν ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, πινακίδες με αριθμούς κυκλοφορίας και όποιο άλλο στοιχείο συγκεντρώνουν. Έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει όλες τις πληροφορίες και, όταν προκύψουν κοινά σημεία, τότε χτυπάει ”κόκκινο” στην οθόνη. Έτσι θα μπορέσουν να αναλύσουν κάποια δεδομένα σε πολύ λιγότερο χρόνο και με ακρίβεια.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας ήδη έχουν συλλέξει περισσότερα από 100 βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Πρόκειται για εικόνες και από τη διαδρομή του Γιώργου Καραϊβάζ, από την Παλλήνη -όπου είναι τα τηλεοπτικά στούντιο του Star- μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, αλλά και βίντεο που έχουν βρει με τους δύο εκτελεστές πριν και μετά τη δολοφονία.

Συνεχώς καταφθάνουν στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πληροφορίες για το σκούτερ των δραστών, το οποίο αναζητούν. Ήδη έχουν ελεγχθεί περισσότερες από τριάντα, ενώ εξετάζουν διψήφιο αριθμό κλεμμένων μοτοσικλετών, οι οποίες έχουν τον ίδιο τύπο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια επιχείρησαν να κάνουν μία πρώτη περιγραφή των εκτελεστών, μέσα από τις εικόνες που τους έχουν απαθανατίσει.

Υπολογίζουν ότι έχουν ύψος 1,70 -1,80 και η σωματοδομή τους είναι κανονική. Αυτό το στοιχεία από μόνο του είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, αλλά στην πορεία των ερευνών θα χρησιμεύσει στο να αποκλείουν υπόπτους.

Αυτό που έχει εντυπωσιάσει ευχάριστα τους αστυνομικούς, που ανέλαβαν την εξιχνίαση της δολοφονίας, είναι η προθυμία συναδέλφων τους και πολιτών να παράσχουν πληροφορίες και κάθε δυνατή βοήθεια.