Δωρεά 5 εκατ. ευρώ από VW και Siemens για τη Μόρια

Τα χρήματα θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό της Γερμανίας και στους τοπικούς εταίρους του, οι οποίοι θα συντονίσουν τις προσπάθειες ανακούφισης.
Huffpost GR

Η Siemens AG και ο όμιλος Volkswagen, δωρίζουν από κοινού 5 εκατομμύρια ευρώ για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά, ύστερα από την πρόσφατη φωτιά που έπληξε το κέντρο της Λέσβου και προς ανακούφιση των πληγέντων, οι δύο εταιρείες θα δώσουν τα χρήματα στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό (DRK) για τη στήριξη των ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών βοήθειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, για πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο, ο όμιλος Volkswagen έχει δωρίσει επίσης ένα εκατομμύριο ευρώ για άμεση βοήθεια σε πρόσφυγες στη Συρία, την Τουρκία και την Ελλάδα, που απειλούνται από την πανδημία του κορονοϊού. Επίσης, το Volkswagen Group Refugee Support συντονίζει προγράμματα ένταξης στη Γερμανία για να προετοιμάσει τους νέους πρόσφυγες για επαγγελματική κατάρτιση και αγορά εργασίας, ήδη από το 2015 κι έχουν βοηθηθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι.

Πέραν αυτού και η Siemens παρέχει τακτικά βοήθεια στους πρόσφυγες. Το 2016, η εταιρεία δημιούργησε τέσσερις ειδικές τάξεις από 16 πρόσφυγες η καθεμία. Ως μέρος ενός εντατικού, εξάμηνου προγράμματος κατάρτισης, αυτοί οι μαθητές ήταν τότε προετοιμασμένοι να λάβουν τεχνική κατάρτιση. Επιπλέον, δώρισε δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία ίδρυσε ένα παγκόσμιο ταμείο ανακούφισης COVID-19. Μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Siemens Caring Hands e.V., αυτό το ταμείο παρέχει μακροπρόθεσμη βοήθεια, οικονομικούς και υλικούς πόρους σε άτομα που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία. Με αυτόν τον τρόπο, η Siemens έχει συνεισφέρει για ανακούφιση από την πανδημία του κορονοϊού, ποσό ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων δωρεών από υπαλλήλους της Siemens από περίπου 40 χώρες.

Επιπλέον, η Siemens και η Siemens Healthineers υποστηρίζουν συχνά περιοχές σε δύσκολες καταστάσεις καθιστώντας διαθέσιμες υπηρεσίες τεχνολογίας και υποδομής υγειονομικής περίθαλψης. Αυτή η βοήθεια περιλαμβάνει, για παράδειγμα, εξειδικευμένες κλινικές Siemens που αναπτύχθηκαν πρόσφατα στην Ιορδανία, την Κολομβία, την Αίγυπτο και το Ιράκ.