Η Αθήνα τρίτη στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για φαλάφελ

Δείτε ποιες μεγάλες και, γαστρονομικά ιδιαίτερα φημισμένες, πόλεις ξεπέρασε.
sdv
10bis
sdv

Το περίφημο φαλάφελ αποτελεί μια από τις πλέον αγαπημένες τροφές σε όλο τον κόσμο. Τόσο πολύ έχει αγαπηθεί, που οι αναζητήσεις στην Google «falafel near me» (φαλάφελ κοντά μου) έχουν αυξηθεί κατά 50% τον τελευταίο μήνα παγκοσμίως.

Το φαλάφελ, οι τηγανιτές μπαλίτσες από αλεύρι ρεβιθιών δέχεται 1,6 εκατομμύρια αναζητήσεις στην Google κάθε μήνα, υποδηλώνοντας ότι η έκρηξη της παγκόσμιας δημοτικότητας του έχει να κάνει με την στροφή του κόσμου για πιάτα vegan.

10bis

H εταιρεία διανομής φαγητού 10bis.co.il με έδρα το Ισραήλ μαζί με τα παραρτήματα της σε άλλες χώρες, ανέλυσαν αυτήν και άλλες παγκόσμιες τάσεις ως μέρος μιας παγκόσμιας μελέτης.

Αξιολογώντας παράγοντες όπως ο αριθμός των εστιατορίων φαλάφελ και την ποιότητα του φαγητού, δημιούργησαν μια βαθμολογία για τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για φαλάφελ σε μια κλίμακα από το μηδέν έως το 10.

Οι 10 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για φαλάφελ
10bis
Οι 10 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για φαλάφελ

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το Άμστερνταμ είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για φαλάφελ, με συνολική βαθμολογία 7,62 στα 10.

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας έχει 12 εστιατόρια φαλάφελ ανά 100.000 κατοίκους, πίσω από ευρωπαϊκές πόλεις όπως οι Βρυξέλλες με εντυπωσιακό 33 χώρους διεξαγωγής (το υψηλότερο από όλα τα μέρη που αναλύθηκαν). Η βελγική πρωτεύουσα κατετάγη στη δεύτερη καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για φαλάφελ στη μελέτη, με συνολική βαθμολογία 7,55/10.

Στην τρίτη είναι η Αθήνα (7,50 στα 10). Η ελληνική πρωτεύουσα προσφέρει το πιο νόστιμο φαλάφελ στην Ευρώπη με αξιολόγηση 4,60 στα 5 φαλάφελ - λίγο πίσω από τη Χάιφα του Ισραήλ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή στην παγκόσμια μελέτη.

10bis

Το Βερολίνο διεκδικεί την τέταρτη θέση με 7,47/10. Γνωστή ως μία από τις πιο φιλικές προς τους vegan πόλεις στον κόσμο, το 2,61% των εστιατορίων στη γερμανική πρωτεύουσα προσφέρουν φαλάφελ υψηλής ποιότητας με βαθμολογία 4,37/5.

Μπροστά από το Βερολίνο όσον αφορά τα πιο νόστιμα φαλάφελ (4,42/5), η Λισαβόνα στην Πορτογαλία καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη με 7,46/10.

Στις έξι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για φαλάφελ ολοκληρώνεται η Κοπεγχάγη (7,24 στα 10). Η πρωτεύουσα της Δανίας έχει 43% περισσότερα εστιατόρια φαλάφελ από τη Χάιφα, παρόλο που συγκέντρωσε 20% λιγότερους βαθμούς στα συνολικά αποτελέσματα.

Οι 5 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαλάφελ.
10bis
Οι 5 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαλάφελ.

Πηγή: 10.bis