ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2019 14:47 EEST | Updated 14/06/2019 14:59 EEST

Η διάσημη ηθοποιός Ορνέλα Μούτι κινδυνεύει με φυλάκιση εξαιτίας ενός γεύματος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ή θα πληρώσει για αποζημίωση ή θα εκτίσει ποινή στη φυλακή.

Getty Editorial

Η Ιταλίδα ηθοποιός Ορνέλα Μούτι κινδυνεύει να μπει στη φυλακή αν δεν καταβάλει αποζημίωση για την ακύρωση της περιοδείας της, κίνηση στην οποία προέβη προκειμένου να παραβρεθεί σε δείπνο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ηθοποιό Κέβιν Κόστνερ.

Η Μούτι έπρεπε να εμφανιστεί στη σκηνή τον Δεκέμβριο του 2010 αλλά είπε πως ήταν άρρωστη για τρεις μέρες και ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη προκειμένου να δώσει το παρών σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε την καταδίκη της κατηγορώντας την για απόπειρα απάτης. Η ηθοποιός από την πλευρά της διευκρίνισε πως δεν είναι σε θέση να πληρώσει το ποσό που της ζητούν. 

Οι δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν την Πέμπτη την εξάμηνη αναστολή της φυλάκισής της, την χρηματική ποινή 500 ευρώ που της επιβλήθηκε καθώς και την αποζημίωση 30.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει στο θέατρο Verdi της Pordenone, στη βορειοανατολική Ιταλία.

Ως αποδεικτικό για την καταδίκη της λειτούργησε ένα σημείωμα που η ίδια παρέδωσε στο θέατρο, με βάση το οποίο υπέφερε από οξεία φλεγμονή της τραχείας, από πυρετό και έντονο βήχα.

Μάλιστα το πιστοποιητικό γιατρού που κρατούσε στα χέρια της της συνιστούσε πέντε μέρες ανάπαυσης. Αργότερα όμως, όπως έγινε γνωστό, την περίοδο που δήλωνε άρρωστη στην πραγματικότητα η ίδια βρισκόταν στη Ρωσία με τον πρόεδρο Πούτιν.

Το θέατρο αντέδρασε αμέσως μόλις είδε τις κοινές της φωτογραφίες με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ αυτή την ώρα οι δικαστικές αρχές προειδοποιούν πως η Μούτι θα μπει φυλακή αν δεν πληρώσει τα χρήματα. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η ηθοποιός έχει 30 μέρες για να καταβάλει την αποζημίωση.

Η Μούτι έχει πολλάκις δηλώσει στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πως θα ήθελε ένα σπίτι στη Μόσχα και τη ρωσική υπηκοότητα.