Η Έιμι Γουάινχαουζ, ο Τζέιμς Μποντ και το τραγούδι της ταινίας «Quantum Of Solace»

Η παραγωγός του Μποντ θυμάται τη συνάντηση της με την «πολύεύθραυστη συναισθηματικά» Έιμι, τρία χρόνια πριν τον πρόωρο θάνατο της.
via Associated Press

Η παραγωγός του Τζέιμς Μποντ, Μπάρμπαρα Μπρόκολι, θυμήθηκε μια «συναισθηματικά φορτισμένη» συνάντηση με την Έιμι Γουάινχαουζ προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα να ηχογραφήσει το τραγούδι των τίτλων για την ταινία «Quantum Of Solace».

Η συνάντηση έγινε τρία χρόνια πριν τον θάνατο της. «Ήταν πολύ εύθραυστη συναισθηματικά» είπε η Μπάρμπαρα Μπρόκολι, μιλώντας στο περιοδικό Entertainment Weekly.

«Ήταν μια πολύ, πολύ οδυνηρή συνάντηση. Δεν ήταν στα καλύτερά της και η καρδιά μου ήταν πραγματικά κοντά της».

«Ήταν πολύ εύθραυστη συναισθηματικά και ήταν κάτι που αναπόφευκτα άγγιζε και εσένα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλο συναισθηματικό πλούτο. Ήταν πολύ συγκινητικό και ταυτόχρονα πολύ τραγικό».

Και πρόσθεσε: «Τι απίστευτο ταλέντο, τι απίστευτη φωνή, τι απίστευτος άνθρωπος ήταν. Και ήταν πολύ, πολύ λυπηρό».

Τελικά το τραγούδι με τίτλο «Another Way to Die», ηχογραφήθηκε από τους Τζακ Γουάιτ και Αλίσια Κιζ.

Πρόσφατα, ο τραγουδιστής των White Stripes είπε ότι του ζητήθηκε από την παραγωγή να το τραγουδήσει επειδή η Έιμι «δεν εμφανιζόταν στις ηχογραφήσεις αλλά και δεν το απέδιδε όπως έπρεπε».

Η Έιμι πέθανε σε ηλικία 27 ετών στις 23 Ιουλίου 2011.

Να σημειωθεί ότι τα τρία τελευταία τραγούδια τίτλων, των ταινιών του Τζέιμς Μποντ, έχουν όλα κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού. Πέρυσι, η Μπίλι Άιλις κέρδισε για το No Time To Die, όπως και το Skyfall και το Spectre των Αντέλ και Σαμ Σμιθ, αντίστοιχα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα