ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/08/2019 21:43 EEST | Updated 27/08/2019 21:58 EEST

Η επιστολή που θα στείλει ο Τσίπρας στους βουλευτές του

Τι περιλαμβάνει.

Επιστολή του Αλέξη Τσίπρα θα παραλάβουν τις επόμενες μέρες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση αυτή ελήφθη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές οι αντιδρούν και για την απόδοση του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα και σε κοινωνικές δράσεις και για την διάθεση στο κόμμα του ενός από τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούνται.

Στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να ασχοληθούν πρώτα με αυτά τα θέματα που μπορεί να αποτελέσουν θρυαλλίδα και την Τετάρτη να πιάσουν τα πολιτικά ζητήματα, όπως η πορεία προς το συνέδριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης δεν είπε τίποτα για τα παράπονα που είχε εκφράσει εσχάτως στον Αλ. Τσίπρα και για τις επιθέσεις που δέχεται.


Η συνεδρίαση της ΠΓ κράτησε 4 ώρες και ήταν «οργανωτικού» χαρακτήρα. Η απόδοση του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης έχει προκαλέσει (όχι για πρώτη φορά…) δυσφορία σε πολλούς βουλευτές, ιδίως σε νεοεκλεγέντες και της περιφέρειας. Πολλοί από αυτούς έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο έξοδο της διατήρησης γραφείου στην περιφέρεια που εκλέγονται. Η λύση που θα τους προταθεί είναι η στέγαση του γραφείου τους στο γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής.


Ως προς τους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών η ηγεσία επιμένει ο ένας να διατεθεί στο κόμμα, παρά τις διαφωνίες των βουλευτών. Χθες προτάθηκε να συσταθεί επιτροπή στην οποία θα μετέχουν πρόσωπα που διαθέτουν επιστημονικά εφόδια και πείρα από την διακυβέρνηση για να υποστηρίζουν το έργο των επιτροπών κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Sponsoed post