Η Κέιτ Μπλάνσετ υπερασπίζεται το δικαίωμα των straight ηθοποιών να παίζουν LGBT ρόλους

Το Χόλιγουντ δέχεται τον τελευταίο καιρό «πυρά» επειδή straight ηθοποιοί παίζουν LGBT ρόλους. Η προ μηνών αποχώρηση της Σκάρλετ Γιόχανσον από τη διανομή της ταινίας «Rub & Tug», στην οποία θα ερμήνευε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τρανς εγκληματία Dante «Tex» Gill- μετά τις αντιδράσεις της ΛΟΑΤ κοινότητας η Γιόχανσον σε ανακοίνωση της αναφέρθηκε σε «θέματα δεοντολογίας»- πυροδότησε νέες αντιπαραθέσεις.

Τώρα, η Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία το 2015 ερμήνευσε τον ρόλο της γκέι Κάρολ στην ομότιτλη ταινία, δηλώνει ότι θα αγωνισθεί μέχρι θανάτου για το δικαίωμα να διαλύσει τη δυσπιστία και να παίξει ρόλους πέρα από την εμπειρία της.

Η Αυστραλιανή ηθοποιός, που βρίσκεται στο Rome Film Festival, διαφωνεί με την ιδέα ότι ένας ηθοποιός γνωρίζει πραγματικά έναν χαρακτήρα μόνο αν έχει κοινές εμπειρίες.

Ο σερ Ίαν Μακέλεν είχε κατά το παρελθόν επικρίνει το Χόλιγουντ όσον αφορά τη στάση του στους γκέι ηθοποιούς, επισημαίνοντας δε ότι, ουδείς «ανοιχτά» gay ηθοποιός δεν έχει κερδίσει Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού, παρά το γεγονός ότι straight ηθοποιοί που έχουν παίξει LGBT ρόλους έχουν γυρίσει στο σπίτι τους με το χρυσό αγαλματάκι.

Όπως ο Τομ Χανκς για την ερμηνεία του στην ταινία «Φιλαδέλφεια» και ο Σον Πεν για το «Milk».

Σύμφωνα με το BBC, 52 straight ηθοποιοί έχουν φτάσεις στις υποψηφιότητες των Όσκαρ ερμηνεύοντας gay χαρακτήρες -μεταξύ των οποίων και η Μπλάνσετ.