Η Κέιτ Γουίνσλετ θα τιμηθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Η ηθοποιός θα παραλάβει το βραβείο "Tribute Actor Award" για την συμβολή της στην έβδομη τέχνη.
Η Κέιτ Γουίνσλετ θα τιμηθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.
Η Κέιτ Γουίνσλετ θα τιμηθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.
Jim Spellman via Getty Images

Η Κέιτ Γουίνσλετ θα τιμηθεί με το βραβείο “Tribute Actor Award” στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Η τελετή θα διεξαχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου διαδικτυακά. ″Η λαμπερή και ελκυστική παρουσία της Κέιτ στην οθόνη, συνεχίζει να σαγηνεύει, να ψυχαγωγεί, να κερδίζει την προσοχή και να εμπνέει το κοινό όπως και τους ηθοποιούς”, εξήγησε σε ανακοίνωσε η Τζοάνα Βισέντε, γενική διευθύντρια και συμπρόεδρος του Φεστιβάλ.

Από την ταινία “Heavenly Creatures” (”Ουράνια Πλάσματα”, 1994), που την ανέδειξε σε πολύ νεαρή ηλικία, μέχρι την ταινία “The Reader” (”Σφραγισμένα χείλη”) και την αξέχαστη ερμηνεία της στον ”Τιτανικό”, η Γουίσλετ ερμηνεύει τους ρόλους ”με τόση δύναμη και θάρρος όσο οι γυναίκες που επιλέγει να ενσαρκώσει”, τονίζει η υπεύθυνη.

Από το Οσκαρ Α Γυναικείου που κέρδισε για την ερμηνεία της στα ”Σφραγισμένα Χείλη”, η 44χρονη Βρετανή ηθοποιός είναι ”μια από τις καλύτερες ηθοποιούς και μια από τις πιο σεβαστές της γενιάς της”, καταλήγει η Βισέντε.

Τα “Tribute Awards”, τα βραβεία του φεστιβάλ, απονέμονται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και άλλους επαγγελματίες του κινηματογράφου για την συμβολή τους στην έβδομη τέχνη.

Η 45η διοργάνωση του φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου σε υβριδική μορφή, συνδυάζοντας εκδηλώσεις σε αίθουσα και στο Διαδίκτυο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από το Hollywood Reporter και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή