ΔΙΕΘΝΕΣ
21/10/2020 12:45 EEST | Updated 21/10/2020 17:06 EEST

Η Κορτέζ παίζει «Among Us» και τρελαίνει το διαδίκτυο

Η νέα τάση στο gaming δεν άφησε ανεπηρέαστη την Αμερικανίδα βουλευτή των Δημοκρατικών.

Tom Williams via Getty Images

Tο «Among Us» είναι η νέα τάση στον χώρο του gaming. Φιγουράρει συνεχώς στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης του Twitch και τις τελευταίες εβδομάδες είναι καρφωμένο στην κορυφή των Top Sellers του Steam.

Είχε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες σε μία μόλις ημέρα, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους είναι και επίσημα πλέον, η αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο - Κορτέζ.

Το βράδυ της Τρίτης στήθηκε ένα «πανηγύρι» (κυρίως) στο Twitter, καθώς όλοι παρακολουθούσαν την Κορτέζ να παίζει το δημοφιλές παιχνίδι μέσω Twitch, μαζί με σταρ του διαδικτύου, όπως οι Pokimane, Jack Septic Eye και Hasanabi.

Η Κορτέζ, η οποία είδε το Twitch ως ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο  για να ενθαρρύνει τους νέους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις αμερικανικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, ζήτησε από τους οπαδούς της στο Twitter τη Δευτέρα να παίξουν μαζί της «για να βρουν τον δολοφόνο».

Είπε ότι δεν είχε παίξει ποτέ το παιχνίδι με πολλούς παίκτες αλλά ότι έμοιαζε «πολύ διασκεδαστικό».

Όπως σημείωσε το Newsweek , η ζωντανή ροή της έγινε γρήγορα η πιο δημοφιλής ροή στο Twitch, με περισσότερους από 400.000 θεατές.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν γεμάτα σχόλια από ενθουσιασμένους νέους (και τους γονείς τους) καθώς παρακολουθούσαν και θαύμαζαν τόσο την ικανότητα παιχνιδιού της Κορτέζ, όσο και την άνεσή της να επικοινωνήσει με τους νέους.