Η Lana del Rey αναβιώνει ένα demo τραγούδι του Elvis Presley για το νέο ντοκιμαντέρ για τον «βασιλιά» του Rock 'n' Roll

Axelle/Bauer-Griffin via Getty Images

Η Lana Del Rey ανέτρεξε σε λίστα με παλαιότερες δημιουργίες της και αναβίωσε ένα demo κομμάτι, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νέο ντοκιμαντέρ του Eugene Jarecki για τον Elvis Presley.

Το τραγούδι με τίτλο «Elvis» ηχογραφήθηκε το 2008 όταν η Lizzy Grant δεν είχε γίνει ακόμη η Del Rey και είχε κυκλοφορήσει στο MySpace με το ψευδώνυμο «Sparkler Jump Rope Queen».

«Η σύνθεσή μου “Elvis” για τη νέα ταινία “The King” που σκηνοθέτησε ο Jarecki» έγραψε στο Twitter.

Το ντοκιμαντέρ «The King» του Jarecki είναι ένα μουσικό ταξίδι σε όλη την Αμερική με την Rolls Royce 1963 του Presley, την περίοδο που διεξάγονταν οι προεδρικές εκλογές του 2016.

Το ντοκιμαντέρ περιγράφεται ως «μια εξερεύνηση του πώς ένας νεαρός της επαρχίας έχασε την αυθεντικότητά του και έγινε βασιλιάς, ενώ η χώρα του έχανε τη δημοκρατία της και έγινε αυτοκρατορία».

Ο σκηνοθέτης ταξιδεύει με τη Rolls Royce του Elvis σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ που συνδέονται με τον θρύλο του Rock and Roll, Tupelo, Memphis, Nashville, Νέα Υόρκη, Hollywood και Las Vegas.

Ο Jarecki αφηγείται την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και τις ομοιότητες με τον Presley.

Για την ιστορία του νεαρού επαρχιώτη που γεννήθηκε στην πολιτεία του Μισισίπι και έγινε παγκόσμιος σούπερ σταρ μιλούν διάσημοι θαυμαστές του, ο ηθοποιός Alec Baldwin, ο δισκογραφικός παραγωγός και μέλος της μπάντας του Presley, Tony Brown, ο πολιτικός σχολιαστής James Carville, η τραγουδίστρια Emmylou Harris και η Del Rey.

Το Σάββατο η τραγουδίστρια του «Lust For Life» δημοσίευσε στο Twitter ένα απόσπασμα του τραγουδιού που έγραψε και ερμηνεύει, μαζί με ένα βίντεο με μοντάζ από παλιά στιγμιότυπα του «Βασιλιά του Rock and Roll».

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ από τις 22 Ιουνίου.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)