ΔΙΕΘΝΕΣ
17/01/2019 13:57 EET | Updated 17/01/2019 14:37 EET

Η Μαλαισία αναθεωρεί σχολικό βιβλίο που έλεγε στα κορίτσια ότι το σεξ είναι ντροπή

Η Μαλαισία αλλάζει σελίδα (στην κυριολεξία)

Εδώ και χρόνια, σε σχολικό βιβλίο της Μαλαισίας υπήρχε μια αναφορά σε σελίδα που απευθυνόταν στις μαθήτριες. Μεταξύ άλλων έλεγε πως το σεξ είναι ατιμωτικό για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους. Πλέον, η σελίδα αποσύρεται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της χώρας, απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Ιανουαρίου.

 Η ίδια υπουργός Παιδείας της Μαλαισίας, Τέο Νιε Τσενγκ, περιέγραψε την αναφορά της σελίδας ως  σεξιστική. Τη θεώρησε, όμως, ως μια καλή ευκαιρία για να εξεταστεί η έλλειψη σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. «Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να γίνουν ορατές οι αλλαγές στη συντηρητική κοινωνία της Μαλαισίας», πρόσθεσε.

Το συγκεκριμένο βιβλίο διανέμετο μέχρι σήμερα σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού της χώρας ηλικίας 8-9 ετών. Μέσα από το παράδειγμα ενός ανήλικου κοριτσιού, την Αμίρα, η παρέμβαση της εικονογραφημένης σελίδας με τίτλο «Προστατέψτε την αγνότητα», παρακινούσε τα κορίτσια, εκτός από το να μην κάνουν σεξ, να φορούν ρούχα που να καλύπτουν όλο το σώμα τους και να μη βρίσκονται μόνες σε απομονωμένα και σκοτεινά μέρη, δίνοντας το μήνυμα πως οι γυναίκες είναι υπαίτιες για τυχόν βιασμό και όχι ο εκάστοτε δράστης.

 Η επίμαχη σελίδα έγινε viral στο Twitter