Η Μύκονος πρωταγωνιστής της μόδας: Gucci και Dior ανοίγουν φέτος καταστήματα στο δημοφιλές νησί

Η Μύκονος πρωταγωνιστής της μόδας: Gucci και Dior ανοίγουν φέτος καταστήματα στο δημοφιλές νησί
Dior

Ο οίκος Dior θα καταπλεύσει στο νησί της Μυκόνου φέτος του καλοκαίρι με ένα pop up shop στο Nammos από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Οκτωβρίου.

Η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια των γυναικείων συλλογών του γαλλικού οίκου, έχει σχεδιάσει μια συλλογή αποκλειστικών κομματιών για την περίσταση, που συμπεριλαμβάνουν ολόσωμες φόρμες, πλεκτά, φουλάρια και παρεό, που γράφουν «J’adior Mykonos».

Άλλα κομμάτια σε περιορισμένο αριθμό περιλαμβάνουν τσάντες με το όνομα του νησιού κεντημένο πάνω τους, καθώς και βραχιόλια, σανδάλια και φλατ μπαλαρίνες που γράφουν πάνω τους Christian Dior Mykonos.

Παρότι ο οίκος δεν διαθέτει μόνιμο κατάστημα εκεί, η Mykonos έχει σχέση με τον οίκο, καθώς την είχε επισκεφτεί ο ίδιος ο Christian Dior στις αρχές του ’50, κάτι που ενίσχυσε τη φήμη των πλεκτών προϊόντων του νησιού. Η ελληνική επιρροή, μάλιστα, φάνηκε στη συλλογή του από το 1953, με φορέματα με τις ονομασίες Athènes, Corfou και Rhodes.

Gucci

Και ο οίκος Gucci προσγειώνεται στο κοσμοπολίτικο νησί φέτος. Άνοιξε το νέο του κατάστημα την 1η Μαΐου στο Nammos, σε ένα χώρο 120 τ.μ. που χωρίζεται σε δύο ορόφους. Είναι μάλιστα το πρώτο στην Ελλάδα που καθρεφτίζει το στυλ του -δημοφιλέστερου, σήμερα- οίκου.

Κάτι που φαίνεται και από τις καμπάνιες του που πάντα καταλήγουν να είναι από τις πιο προβεβλημένες: τελευταία πρόταση, η Tippi Hedren ως πρωταγωνίστρια της καμπάνιας κοσμημάτων και ρολογιών. Η Hedren ήταν η πρωταγωνίστρια των ταινιών του Χίτσκοκ «Τα Πουλιά» (1963) και «Marnie» (1964), και στη φωτογράφηση τη βλέπουμε να κοιτάζει μια κρυστάλλινη σφαίρα.

Gucci
Dior
TippiHedrenGucci
Gucci