Η μεγάλη απάτη πίσω από το «πιο σύγχρονο ρομπότ» της Ρωσίας

Η μεγάλη απάτη πίσω από το «πιο σύγχρονο ρομπότ» της Ρωσίας

Παρουσιάστηκε ως το «πιο σύγχρονο ρομπότ». Τελικά ήταν απλά ένας άνθρωπος με στολή.

Το ρομπότ «Μπόρις» παρουσιάστηκε σε φόρουμ νέων για τη ρομποτική. «Το Ρομπότ Μπόρις έχει ήδη μάθει να χορεύει και δεν τα πάει άσχημα», ανέφεραν. Μάλιστα παρουσιάστηκε σχετικό ρεπορτάζ στην κρατική τηλεόραση.

Το βίντεο έκανε το γύρω του κόσμου και πολλοί άρχισαν να το αμφισβητούν. Είχε μόνο led φωτάκια στο κεφάλι του και κανείς δεν έβλεπε να έχει κάμερα ή άλλους αισθητήρες που να του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media επιβεβαίωσαν αυτές τις υποψίες. Σε κάποιες φαίνονταν ξεκάθαρα ο λαιμός ενός ανθρώπου μέσα στο «ρομπότ».

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο «Μπόρις» ήταν στην πραγματικότητα μια στολή που κατασκευάζει η εταιρεία Show Robots. Κοστίζει 3.000 λίρες και διαθέτει μικρόφωνο, οθόνη και γενικότερα δημιουργεί την απόλυτη ψευδαίσθηση ότι μπροστά σου έχεις ένα ρομπότ, σύμφωνα με τον Guardian.

Το MBKh Media δημοσίευσε επίσης φωτογραφία που δείχνει έναν ηθοποιό που φορά τη στολή. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές είπαν πως δεν προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον «Μπόρις» ως αληθινό ρομπότ, αλλά το έκανε η κρατική τηλεόραση.

Δημοφιλή