ΤΟ BLOG
08/06/2018 12:19 EEST | Updated 08/06/2018 12:32 EEST

Ε ναι, μας δουλεύουν κανονικά...

SOOC

Ο μακαριστός Χριστόδουλος, αν θυμάστε, δεν ήξερε για τα βασανιστήρια επί Χούντας, επειδή διάβαζε…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παραξέρει για τον Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη το 1963, επειδή ήταν αγέννητος…

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος δεν ξέρει τίποτα για την αναγνώριση εκ μέρους της Χώρας μας της «μακεδονικής γλώσσας» το 1977, επειδή τότε ήταν πολύ μικρός…

Έτσι που λέτε. Δεν ήξεραν, δεν ξέρουν οι άνθρωποι, κι όσο να πεις έχουν τα δίκια τους. Έχουν και τους λόγους τους.

Ο Χριστόδουλος λοιπόν διάβαζε. Απλώς τις ελεύθερες (από το διάβασμα…) ώρες του, φωτογραφιζόταν με τους δικτάτορες. Ως αρχιγραμματέας του πραξικοπηματικά τοποθετηθέντος τότε από τη Χούντα στον αρχιεπισκοπικό θρόνο Ιερωνύμου. Όμως μακαριστός είναι ο Χριστόδουλος, οπότε ας πούμε ότι δεδικαίωται, και να πάμε παρακάτω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Οπότε που να ξέρει και, στην τελική, γιατί να ξέρει ο άνθρωπος για τα τρίκυκλα, τους Γκοτζαμάνηδες, τους Εμμανουηλίδηδες και τις «καρφίτσες», περσινά ξινά σταφύλια. Πόσο μάλλον οι 17άρηδες που γεννήθηκαν κάποιες δεκαετίες μετά. Αυτοί κι αν δεν χρειάζεται να ξέρουν. Κι αν δεν μάθουν ποτέ, ακόμη καλύτερα.

Ναι ήταν πολύ μικρός ο Γιώργος Κουμουτσάκος το 1977.Και δεν έμαθε ότι με υπογραφή Κωνσταντίνου Καραμανλή η Χώρα μας αναγνώρισε την Μακεδονική ως διακριτή γλώσσα, επίσημη του γειτονικού ομόσπονδου (τότε) κράτους. Και έκτοτε έχει καταγραφεί στα κατάστιχα του ΟΗΕ ως τέτοια. Ήταν πολύ μικρός το 1977 ο Κουμουτσάκος και δεν ξέρει. Λες και όσοι το ξέρουν ήταν οπωσδήποτε τότε ενήλικες, ίσως και νάταν παρόντες στην αναγνώριση, στη συμφωνία και στις υπογραφές. Αλλιώς πως; Διπλωμάτης άνθρωπος ο Κουμουτσάκος, δεν πήρε το μάτι του τα σχετικά κείμενα που κυκλοφορούν έκτοτε σαν χαρτοπόλεμος. Όσο για το γεγονός ότι επί Κυβερνήσεως στην οποία ο νυν τομεάρχης της ΝΔ ήταν εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών, οπότε διαπραγματευόταν το «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια», και μάλιστα δίχως το «ergaomnes», κι αυτό μάλλον δεν το καλοθυμάται. Έχουν περάσει και τόσα χρόνια. Το μόνο δε που τον ενόχλησε σχετικώς είναι ότι το απεκάλυψε ο Κοτζιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονοματολογική εκδοχή «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» περιλαμβάνεται όντως στο πακέτο των προτάσεων Νίμιτς. Η οποία όμως έχει απορριφθεί από την παρούσα Κυβέρνηση ως απαράδεκτη. Εκείνη πάντως η Κυβέρνηση της ΝΔ (με εκπρόσωπο τον Κουμουτσάκο!) μια χαρά την είχε δεχθεί ως βάση συζήτησης!

Όσο-όσο θα πλήρωνε η ΝΔ, και ο Μητσοτάκης και η Σπυράκη και ο Κουμουτσάκος και όλοι τους, για να σκόνταφταν οι διαπραγματεύσεις και να μην υπήρχε λύση. Είναι φανερό, βγάζει μάτι. Η μυριόστομη κραυγή «Βάστα Ζάεφ», ακούγεται σε απόσταση χιλιομέτρων. Προερχόμενη από τη ΝΔ, από κάποιους κεντρώους, κι από πολύ περισσότερους δημοσιολογούντες της επιρροής τους. Από τους ίδιους που κατά καιρούς και κατά περίπτωση κραύγαζαν «Βάστα Σόιμπλε», «Γερούν γερά», «Βάστα Λαγκάρντ» και τα ρέστα. Όπου δυσκόλεψαν βεβαίως, όσο μπορούσαν, τη ζωή του Τσίπρα, όμως τελικά δεν τους πέρασε. Δεν ξέρουν λοιπόν, δεν έμαθαν, δεν άκουσαν, δεν θυμούνται τι έκαναν οι πολιτικοί τους προπάτορες επί του Μακεδονικού στο παρελθόν. Ήταν πολύ μικροί ή και αγέννητοι βλέπεις. Που πάει να πει κοροϊδεύουν την κοινωνία. Δηλαδή μας δουλεύουν κανονικά…

 

Sponsored Post