Η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» από τον Κώστα Μπακογιάννη

Παρουσίαση αλά… NBA.

Η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», το κλίμα, τα παραλειπόμενα και αυτοί που κέρδισαν τα περισσότερα χειροκροτήματα

Πολυσυλλεκτικό το ψηφοδέλτιο, κάτι που τόνισε ιδιαίτερα ο επικεφαλής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατεβαίνουν ως υποψήφιοι τέσσερις δήμοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές με την παράταξη του Γιώργου Καμίνη –εκ των οποίων οι τρεις είναι αντιδήμαρχοι- ενώ το 60% των υποψηφίων συμμετέχει για πρώτη φορά σε μία τέτοια διαδικασία.

Με σύνθημα «Έχουμε ομάδα», μάλλον ήταν επόμενο να προτιμηθεί γήπεδο για την επίσημη παρουσίαση των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων του Κώστα Μπακογιάννη.

Στο κλειστό γήπεδο του Μετς συγκεντρώθηκε από νωρίς πολύς κόσμος για να δει τους ανθρώπους που συνθέτουν τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».

Ακόμα και η παρουσίαση τους έγινε με τρόπο που θυμίζει παρουσίαση ομάδων μπάσκετ. Μετά από το καλωσόρισμα που έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού, άρχισαν αρχικά να ανακοινώνονται από τα μεγάφωνα τα ονόματα των υποψήφιων διαμερισματικών συμβούλων που κατευθύνονταν προς την εξέδρα όπου τους περίμενε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Στην συνέχεια ακολούθησε –κατά τον ίδιο τρόπο- η παρουσίαση των υποψήφιων δημοστικών συμβούλων. Ανέβηκε η μουσική, πιο αναγνωρίσιμα τα πρόσωπα, περισσότερα τα χειροκροτήματα. Τα πιο θερμά ακούστηκαν για την Αλεξία Έβερτ-Αλβέρτη, κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ, ενώ «γκελ» στον κόσμο έκαναν οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» στα του Δήμου Χρήστος Τεντόμας και Νίκος Βαφειάδης. Θερμής υποδοχής έτυχαν και υποψήφιοι που τους γνώριζε ο κόσμος από την επαγγελματική τους πορεία, όπως ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, ο γνωστός δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος, ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής, η επικοινωνιολόγος Κατερίνα Γκαγκάκη και κυρίως ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και ένας εκ των πρωταθλητών Ευρώπης το 2004 Γιούρκας Σεϊταρίδης. Το πιο ζεστό του χειροκρότημα όμως ο κόσμος το χάρισε στην υποψήφια Δήμητρα Κοντοβά που ανέβηκε στην εξέδρα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Αμέσως μετά την παρουσίαση ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για τον συνδυασμό, για τα σχέδια του για την Αθήνα και ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, οι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας και Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς.

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε έναν προς έναν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τόνισε ότι πρόκειται για μια δυνατή ομάδα που στόχο έχει να «γυρίσει την Αθήνα ανάποδα» για να λύσει τα προβλήματα της πόλης. Υπογράμμισε την ανάγκη για αποκέντρωση στις υπηρεσίες του πρώτου δήμου της χώρας τονίζοντας πως κάθε δημοτικό διαμέρισμα θα λειτουργεί σαν ένας αυτόνομος δήμος.

Τέλος μιλώντας για τους υποψηφίους του συνδυασμού του είπε πως έξι στους δέκα δοκιμάζουν για πρώτη φορά την τύχη τους στα κοινά, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες της Αθήνας θέλουν να δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για να αλλάξει η πόλη.

Κεντρικό δημοτικοί σύμβουλοι:

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην πρώτη δημοτική κοινότητα:

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην δεύτερη δημοτική κοινότητα:

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην τρίτη δημοτική κοινότητα:

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην τέταρτη δημοτική κοινότητα:

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην πέμπτη δημοτική κοινότητα:

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην έκτη δημοτική κοινότητα:

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην έβδομη δημοτική κοινότητα:

Δημοφιλή