Η Peloton αποσύρει τους διαδρόμους της μετά τον θάνατο παιδιού

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι είχε λάβει 72 αναφορές για τραυματισμούς και ατυχήματα.
Φωτο αρχείου
Φωτο αρχείου
Getty Images

Η Peloton, μια εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού γυμναστικής, αποσύρει τους διαδρόμους γυμναστικής που κατασκευάζει, λιγότερο από ένα μήνα αφού είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ότι ευθύνονται για το θάνατο ενός παιδιού και τους τραυματισμούς 29 άλλων, σύμφωνα με δημοσίευμα του AP.

Η εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι θα προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων για τους διαδρόμους, οι οποίοι κοστίζουν πάνω από 4.200 δολάρια έκαστος και θα σταματήσει την πώλησή τους.

Η απόσυρση έγινε γνωστή αφού η Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων προειδοποίησε τα άτομα με παιδιά και κατοικίδια ζώα να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν το διάδρομο Peloton Tread + αφού ένα παιδί παρασύρθηκε κάτω από αυτόν και κατέληξε.

Η εταιρεία είχε αρνηθεί την ανάμειξη του προιόντος της στο δυτύχημα και δήλωσε ότι η προειδοποίηση ήταν «ανακριβής και παραπλανητική». Ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Φόλει είχε είπε επίσης ότι δεν είχε «πρόθεση» να αποσύρει τους διαδρόμους.

Σε δήλωση την Τετάρτη, ο Φόλει ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι η εταιρεία «έκανε λάθος» στην αρχική της απάντηση προς την επιτροπή ασφάλειας.

Οι μετοχές της Peloton Interactive Inc. με έδρα τη Νέα Υόρκη έπεσαν πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης.

Τελικά, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι έλαβε 72 αναφορές για ενήλικες, παιδιά, κατοικίδια ζώα ή άλλα αντικείμενα, όπως μπάλες άσκησης, που παρασύρθηκαν κάτω από τον διάδρομο. Από αυτές τις αναφορές, 29 αφορούσαν σε παιδιά που υπέστησαν τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων σπασμένων οστών και κοψιμάτων.

Με πληροφορίες από ΑP