Η Peugeot έκανε ηλεκτρικά τα 308 και 308 SW

Με νέο κινητήρα 156hp (115 kW), νέας γενιάς μπαταρία και μέση κατανάλωση 12,7 kWh/100 χλμ.
PEUGEOT
PEUGEOT
PEUGEOT

Μετά τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Peugeot 308 hatchback και SW, με 180 hp/132 kW και 225 hp/162 kW, η γαλλική μάρκα προχωρά στη δημιουργία και αντίστοιχων αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων, τις οποίες θα λανσάρει το 2023.

Μάλιστα, η Peugeot θα είναι ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής που θα προσφέρει ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο SW.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι θα εφοδιάζονται με νέο ηλεκτροκινητήρα ισχύος 156 ίππων (115 kW) και ροπή 260 Nm, και θα επιτυγχάνουν αυτονομία πάνω από 400 χλμ., από μπαταρία 54 kWh (51 kWh ωφέλιμο) νέας χημικής σύνθεσης, έχοντας μέση κατανάλωση ενέργειας που δεν ξεπερνά τις 12,7kWh ανά 100 χλμ.

Σχεδιαστικά, θα έχουν ορισμένες αλλαγές προκειμένου να ξεχωρίζουν από τις συμβατικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, οι νέες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών έχουν εξελιχθεί ειδικά για τις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις και έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική τους απόδοση.

Επίσης, τo κιβώτιο του Peugeot E-308 και E-308 SW βελτιστοποιεί την αυτονομία οδήγησης.

Για τη διαχείριση της ενέργειας, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία οδήγησης (ECO, NORMAL και SPORT) και ακόμη, χάρη στη λειτουργία «BRAKE», να αυξήσει την δύναμη πέδησης καθώς αφήνει το γκάζι, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της ανακτώμενης ενέργειας.

Επίσης, και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως: προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop & Go, σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων, μεγάλης εμβέλειας (75 μέτρα) και προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας που ειδοποιεί τον οδηγό όταν εκείνος κάνει όπισθεν.

Εξάλλου, το τελευταίας γενιάς Peugeot i-Cockpit, διακρίνεται για το μικρής διαμέτρου, θερμαινόμενο τιμόνι, που εξασφαλίζει οδηγική ευχαρίστηση και ελεγχόμενη ευελιξία, την τρισδιάστατης απεικόνισης, ψηφιακή οθόνη του συστήματος head-up display, η οποία μπορεί να εξατομικευθεί και να διαμορφωθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού και την κεντρική οθόνη αφής των 10ιντσών.

Μεγάλη έμφαση έχει επίσης δοθεί και στις λεπτομέρειες της καμπίνας, την έξυπνη λειτουργία των πλήρως διαμορφώσιμων εικονικών πλήκτρων (i-toggles) και τη συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας τεχνολογίας i-Connect Advanced, ενός συστήματος infotainment που κάνει την εμπειρία οδήγησης πολύ πιο διαισθητική και ευχάριστη.

Καταλήγοντας, διαθέσιμη θα είναι και μία πλήρη σειρά υπηρεσιών προς τον αγοραστή, όπως η εφαρμογή MyPeugeot που δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού της φόρτισης, ή την εξ αποστάσεως προετοιμασία της θερμοκρασίας του εσωτερικού του αυτοκινήτου.