Η πολιτική ατζέντα της Cynthia Nixon ως υποψήφια κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Η γνωστή μας Miranda του Sex and the City, έχει αριστερό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη νομιμοποιήση της μαριχουάνας

Η Miranda Hobbs ήταν η ευαίσθητη διανοούμενη στην τηλεοπτική σειρά «Sex and the City».

Τώρα, η Cynthia Nixon θα αναμετρηθεί με τον νυν κυβερνήτη Andrew Cuomo για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο οποίος απάντησε περιπαικτικά στην υποψηφιότητά της εκφράζοντας την ελπίδα να μην θέσουν επίσης υποψηφιότητα ο τραγουδιστής, Billy Joel και οι ηθοποιοί Brad Pitt και Angelina Jolie, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ο Cuomo φέρεται να είναι ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα, επειδή η Nixon λαμβάνει περισσότερη και πολύ πιο σοβαρή προσοχή από ό,τι θα μπορούσε να προβλεφθεί. Αυτό συμβαίνει επίσης επειδή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Η Nixon θέλει να θέσει υποψηφιότητα με αριστερής πτέρυγας υποσχέσεις στην εκστρατεία της:

Θέλει να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα, να επεκτείνει τη δημόσια παιδική μέριμνα και να βελτιώσει την κατάσταση των μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Το ότι είναι υποψήφια, το αποδίδει κυρίως στην προεδρία του Donald Trump. «Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνουμε περισσότερα για να καταπολεμήσουμε την ατζέντα του Trump. Νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε προσωπικά και να θέσουμε υποψηφιότητα για ανώτατα εκτελεστικά αξιώματα», δήλωσε η 52χρονη σε ρεπορτάζ του «New York Magazine». Αν και η Νέα Υόρκη είναι ένα δημοκρατικά διοικούμενη πολιτεία «είμαστε η πολιτεία με τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα στη χώρα και η ανισότητα έχει διευρυνθεί ακόμη περισσότερο υπό τον Andrew Cuomo» υποστήριξε.

Η πλατφόρμα της Nixon στο Twitter είναι να παραμένει σε ανοιχτή γραμμή με τους υποστηρικτές της. Πρόσφατα έκανε tweet για την απεργία του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εργασίας ανάρτησε φωτογραφία και έγραψε: «Στέλνουμε ένα μήνυμα στη Wall Street: σταματήστε να χρηματοδοτείτε τις φυλακές του Trump και να στηρίζετε τη ρατσιστική του ατζέντα. Κανένας δεν πρέπει να κάνει επιχειρήσεις με την απελπισία των ανθρώπων».

Η υποψηφιότητα της Nixon εμπνέει κυρίως τους Δημοκρατικούς της αριστερής πτέρυγας. Ο κυβερνήτης που θέλει να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη συγκεκριμένη ομάδα Δημοκρατικών.

Οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν ότι κάνει πολλούς συμβιβασμούς με τους Ρεπουμπλικάνους. Ανησυχούν ιδιαίτερα για τη μείωση των φόρων για τους πλούσιους και για την παροχή υπερβολικής δύναμης στην Ανεξάρτητη Δημοκρατική Διάσκεψη - μια μικρή ομάδα Δημοκρατικών που συχνά ψηφίζουν με τους Ρεπουμπλικάνους.

O 60χρονος Cuomo είναι κυβερνήτης της Νέας Υόρκης από το 2011. Ο πατέρας του, Mario Cuomo ήταν κυβερνήτης από το 1983 έως το 1994. Οι υποστηρικτές του Andrew Cuomo έδωσαν στην εκστρατεία της Cynthia Nixon μία κατά λάθος ώθηση συμπαράστασης από την αρχή. Η οπαδός του, Christine Quinn αποκάλεσε την αντίπαλό του «λεσβία χωρίς προσόντα».

Η Nixon απάντησε μέσω Twitter: «Στην πραγματικότητα δεν έχω πιστοποιητικό από το υπουργείο Λεσβιακών Υποθέσεων, αλλά για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου έχει πολύ γραφειοκρατία αυτό το πράγμα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)