Η «πολιτική προσλήψεων» στο υπουργικό συμβούλιο

Μετά τις προσλήψεις το βάρος από την κυβέρνηση θα δοθεί στις 120 δόσεις
Eurokinissi

Στον απόηχο της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2019 η κυβέρνηση συνεχίζει τις παρεμβάσεις της. Στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ άλλων θα καθοριστούν σήμερα οι όροι και η διαδικασία για τις προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ:

-4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού σε θέσεις προσωπικού στην Ειδική Αγωγή.

-15.000 μόνιμων καθηγητών στην τριετία 2019-2021.

Στην κυβέρνηση επισημαίνουν ότι χρειάζεται να ληφθεί και μία πολιτική απόφαση καθώς είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των προσλήψεων και είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οργανώνονται τόσο μαζικές προσλήψεις. Ταυτόχρονα δίνεται ένα πολιτικό στίγμα, σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης και την πολιτική της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τον προϋπολογισμό επέκρινε την κυβέρνηση ότι «αύξησε το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο κατά 2 δις ευρώ» και ότι «ξαναζωντανεύει τις αμαρτίες του παλαιοκομματισμού που είχε ξεπεράσει η ίδια η ζωή: τα ‘δικά μας παιδιά’ του παρελθόντος έγιναν τώρα ”οι δικοί μας σύντροφοι”».

Μετά τις προσλήψεις το βάρος από την κυβέρνηση θα δοθεί:

-στις 120 δόσεις για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

-στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα επεκταθεί και το 2019 με απλοποιημένες τις διαδικασίες

-την προστασία της πρώτης κατοικίας με τη συμβολή του κράτους μέσω του προϋπολογισμού. Στο νέο πλαίσιο προστασίας θα συμμετάσχουν το δημόσιο (με αποπληρωμή των δόσεων των δανείων), οι τράπεζες και οι δανειολήπτες.

Δημοφιλή