Η πρώτη Φιλιππινέζα που στέφθηκε Μις ΗΠΑ, Μπόνι Γκάμπριελ, κέρδισε τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος

Τι απάντησε η νικήτρια όταν ρωτήθηκε πώς -αν κέρδιζε- θα δούλευε για να αποδείξει ότι ο θεσμός «Μις Υφήλιος» είναι «μια ενδυναμωτική και προοδευτική οργάνωση».
Η Μπόνι Γκάμπριελ αμέσως μόλις στέφθηκε Μις Υφήλιος.
Η Μπόνι Γκάμπριελ αμέσως μόλις στέφθηκε Μις Υφήλιος.
TIMOTHY A. CLARY via Getty Images

Η Mπόνι Γκάμπριελ, σχεδιάστρια μόδας, μοντέλο και καθηγήτρια ραπτικής από το Τέξας, η οποία σύμφωνα με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού είναι η πρώτη Φιλιππινέζα που στέφθηκε Μις ΗΠΑ, στέφθηκε Μις Υφήλιος το βράδυ του Σαββάτου.

Η Γκάμπριελ τη δραματική στιγμή της αποκάλυψης της νικήτριας είχε κλειστά τα μάτια της και κρατούσε τα χέρια με τη συνδιαγωνιζόμενης της Μις Βενεζουέλα, Αμάντα Ντουνταμέλ. Μετά την ανακοίνωση του ονόματός της ακτινοβολούσε. Ακούστηκε δυνατή μουσική και της δόθηκε ένα μπουκέτο λουλούδια και στέφθηκε επί σκηνής με τιάρα στον 71ο διαγωνισμό Miss Universe, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη.

Δεύτερη επιλαχούσα ήταν η Μις Δομινικανή Δημοκρατία, Αντρέινα Μαρτίνεζ. Στο Q&A στο τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού για τις τρεις φιναλίστ, η Γκάμπριελ ρωτήθηκε πώς -αν κέρδιζε- θα δούλευε για να αποδείξει ότι ο θεσμός «Μις Υφήλιος» είναι «μια ενδυναμωτική και προοδευτική οργάνωση». «Θα το χρησιμοποιούσα για να γίνω οδηγός προς την αλλαγή», απάντησε, αναφέροντας ότι στη δουλειά της στη μόδα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά και διδάσκει ραπτική σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και ενδοοικογενειακής βίας.

«Είναι τόσο σημαντικό να επενδύουμε στους άλλους, να επενδύουμε στην κοινότητά μας και να χρησιμοποιούμε το μοναδικό μας ταλέντο για να κάνουμε τη διαφορά», συνέχισε η Γκάμπριελ. «Όλοι έχουμε κάτι ξεχωριστό και όταν φυτεύουμε αυτούς τους σπόρους σε άλλους ανθρώπους στη ζωή μας, τους μεταμορφώνουμε και το χρησιμοποιούμε ως όχημα για αλλαγή».

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, η Γκάμπριελ είναι πρώην παίκτρια βόλεϊ και απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Βόρειου Τέξας. Ένα σύντομο βιογραφικό που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του οργανισμού ανέφερε ότι είναι επίσης διευθύνουσα σύμβουλος της δικής της σειράς βιώσιμων ρούχων.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σχεδόν 90 διαγωνιζόμενες από όλο τον κόσμο, δήλωσαν οι διοργανωτές, που περιελάμβανει«προσωπικές δηλώσεις, συνεντεύξεις και διάφορες άλλες κατηγορίες επίδειξης ρούχων, όπως βραδινά φόρεμα και μαγιό».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα