ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/07/2020 15:21 EEST | Updated 28/07/2020 22:38 EEST

Η πρώτη κατάθεση του Στέφανου Χίου: «Δεχόμουν απειλές»

Πώς περιέγραψε ο Στέφανος Χίος την επίθεση εναντίον του στους αστυνομικούς.

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου. 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Θοδωρή Παναγιωτίδη στο News247.gr. 

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είχαν μία πρώτη επαφή με το θύμα που τους έχει μεταφέρει και όσα συνέβησαν και τις εκτιμήσεις του και αναμένονται να ακολουθήσουν και συμπληρωματικές καταθέσεις, καθώς σταδιακά αναρρώνει.

Ο ίδιος έχει περιγράψει ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, που τον πλησίασε στο αυτοκίνητό του, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να τον πετύχουν στον λαιμό και στα πλευρά, ευτυχώς δίχως να πειραχτούν ζωτικά όργανα.

Το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά, χτύπησε με την πόρτα του τον δράστη, απ’ όπου έχουν ληφθεί αποτυπώματα και δείγματα τυχόν γενετικού υλικού και εκείνη την στιγμή φαίνεται πως μπλόκαρε το όπλο του και τράπηκε σε φυγή, ενδεχομένως με συνεργό του που τον ανέμενε.

Ο Στέφανος Χίος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, παραδέχτηκε πως τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλές. Σε σχετική δε, ερώτηση απέδωσε την επίθεση στην «αποκαλυπτική δημοσιογραφία και τα ρεπορτάζ» του. Επίσης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δράστης που τον πυροβόλησε φορούσε κουκούλα και τα μάτια του είχαν «σχιστοειδές σχήμα». 

Τα κίνητρά τους ακόμα δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί ποια μπορεί να ήταν, ωστόσο πέρα από την πιθανότητα της διατεταγμένης επίθεσης από κάποιο άτομο ή άτομα που ενδεχομένως να θεωρούν ότι έχουν θιγεί από κάτι που μπορεί να έχει γράψει κατά καιρούς το θύμα, υπάρχει μία διακριτική παρακολούθηση των εξελίξεων της υπόθεσης και από την Αντιτρομοκρατική, στην περίπτωση που τα κίνητρα είχαν μία τέτοια προέλευση.

 

Πηγή: News247