Η πρώτη μετά-Covid εβδομάδα μόδας Νέας Υόρκης δεν θυμίζει σε τίποτα όσες έχουν προηγηθεί

Δια ζώσης ξανά μετά τον Φεβρουάριο του 2020.
nyfw / instagram
nyfw / Instagram
nyfw / instagram

Η πρώτη δια ζώσης Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι εδώ. Με τους φασιονίστας να δίνουν το ραντεβού τους στην Νέα Υόρκη, πολλοί είναι ενθουσιασμένοι για αυτό που θεωρήθηκε από πολλούς ως η «οικογενειακή επανένωση της μόδας».

Με τις αυστηρές προφυλάξεις για την Covid-19 να προκαλούν μειωμένη χωρητικότητα και πολλούς σχεδιαστές να απομακρύνονται από τον κύριο χώρο των Spring Studios, η φετινή Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης - που ξεκίνησε χθες κι ολοκληρώνεται στις 12/9 - είναι διαφορετική από κάθε άλλη που έχει προηγηθεί στα εξής σημεία:

Δεν υπάρχουν αίθουσες γεμάτες από κόσμο. Οι χώροι που φιλοξενούν τα σόου θυμίζουν περισσότερο την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’90 και καθόλου τις εποχές που τα σόου έμοιαζαν χώρους συναυλιών πλημμυρισμένους από κόσμο.

Υπάρχουν περισσότερα σόου εκτός της κεντρικής αίθουσας, Spring Studios, σε παραπλήσιους χώρους. Κάπως έτσι μπορεί να γίνεται μεγαλύτερος έλεγχος για πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Οι συντάκτες μόδας επανέρχονται στις πρώτες σειρές. Κι αυτό γιατί οι σχεδιαστές είναι πολύ πιο επιλεκτικοί στις λίστες των προσκεκλημένων τους που παλιότερα γέμιζαν από μπλόγκερς και «ινφλουέζερς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - αρκετές φορές αμφίβολης προέλευσης

Περισσότερες συνεργασίες. Αν κανείς θέλει να κινητοποιήσει τον κόσμο να έχει ενδιαφέρον και να ψωνίσει, περιορισμένης «έκδοσης» συνεργασίες μόδας είναι ο σκοπός να το πετύχει. Γιατί διανύουμε την εποχή της συλλογικότητας.