Η Ρωσία διαψεύδει αναφορές για ρήγματα στο μέτωπο από ουκρανικές επιθέσεις

«Υπό έλεγχο» η κατάσταση, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
.
.
UKRAINE ARMED FORCES PRESS SERVI via Reuters

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε την Πέμπτη αναφορές πως οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν διασπάσει το μέτωπο σε διάφορα σημεία κατά μήκος της πρώτης γραμμής, υποστηρίζοντας πως η στρατιωτική κατάσταση ήταν «υπό έλεγχο».

Η Μόσχα αντέδρασε αφού Ρώσοι bloggers στρατιωτικών θεμάτων, γράφοντας στο Telegram, έκαναν λόγο για ουκρανικές προελάσεις βόρεια και νότια του Μπαχμούτ, με κάποιους να εικάζουν πως η ουκρανική αντεπίθεση είχε αρχίσει.

Σημειώνεται πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της μισθοφορικής Wagner, που μάχεται για τη Ρωσία, είπε ότι τακτικά ρωσικά στρατεύματα είχαν εγκαταλείψει τις θέσεις τους γύρω από το Μπαχμούτ.

«Οι μεμονωμένες διακηρύξεις στο Telegram για “ρήγμα” σε διάφορα σημεία του μετώπου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...η γενική κατάσταση στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι υπό έλεγχο» υποστηρίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Προηγουμένως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε πει ότι ήταν πολύ νωρίς για να αρχίσει μια αντεπίθεση. «Με αυτά που έχουμε ήδη μπορούμε να προχωρήσουμε και νομίζω να επιτύχουμε...μα θα χάναμε πολύ κόσμο. Νομίζω πως αυτό είναι μη αποδεκτό. Οπότε πρέπει να περιμένουμε. Χρειαζόμαστε ακόμα λίγο περισσότερο χρόνο».

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Δημοφιλή