Η σορός αγνοούμενου ψαρά στην Αυστραλία βρέθηκε τελικά μέσα σε κροκόδειλο 4μ.

Οι φίλοι τον άκουσαν να φωνάζει και ακολούθησε ένας δυνατός παφλασμός.«Έτρεξα…αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι του, μόνο ένα κομμάτι από τις σαγιονάρες του στην όχθη».
Sylvia Agustin / 500px via Getty Images

Μέρη του σώματος ενός Αυστραλού που εξαφανίστηκε ενώ ψάρευε με φίλους βρέθηκε μέσα σε έναν κροκόδειλο.

Ο Κέβιν Νταρμόντι εθεάθη για τελευταία φορά το Σάββατο στο Κένεντι Μπέντ, ένας γνωστό βιότοπο κροκοδείλων του θαλασσινού νερού σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Κουίνσλαντ.

Μετά από διήμερη έρευνα στην περιοχή, η αστυνομία έκανε ευθανασία σε δύο μεγάλους κροκόδειλους και εντόπισε μέρη ανθρώπινου σώματος εντός του ενός. Τα λείψανα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, αλλά η αστυνομία αναφέρει πως πρόκειται για μια «τραγική κατάληξη» στις έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου.

Ο Νταμόντι, όπως αναφέρει το BBC ήταν ένας έμπειρος ψαράς και γνωστό μέλος της κοινότητας στο Κέιπ Γιορκ.

Οι δύο κροκόδειλοι που μήκος 4,1 μέτρα και μήκος 2,8 μέτρα, εντοπίστηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο που εθεάθη για τελευταία φορά ο ψαράς και οι αρχές τους πυροβόλησαν.

Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν μέσα μόνο σε ένα από τα ερπετά, αλλά οι αρχές εκτιμούν πως και οι δύο πήραν μέρος στην επίθεση στον Νταρμόντι.

Οι ψαράδες που είχαν πάει μαζί με τον Νταρμόντι στο βιότοπό δεν είδαν την επίθεση αλλά ανέφεραν ότι τον άκουσαν να φωνάζει και άκουσαν έναν δυνατό παφλασμό.

«Έτρεξα… αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι του, μόνο ένα κομμάτι από τις σαγιονάρες του στην όχθη, και τίποτα άλλο», είπε ένας από τους φίλους του στο Cape York Weekly.

Η εμφάνιση κροκοδείλων είναι κάτι σύνηθες στον τροπικό βορρά της Αυστραλίας, αλλά οι επιθέσεις είναι σπάνιες.

Ο θάνατος του Νταρμόντι είναι μόλις η 13η θανατηφόρα επίθεση στο Κουίνσλαντ από το 1985 οπότε άρχισαν να τηρούνται επίσημα αρχεία.

Το 2017, μια ηλικιωμένη γυναίκα που χάθηκε στο Πορτ Ντάγκλας πιστεύεται ότι σκοτώθηκε επίσης από κροκόδειλο ενώ ένα χρόνο πριν, μια γυναίκα δέχτηκε επίθεση και σκοτώθηκε από έναν κροκόδειλο στο Εθνικό Πάρκο Ντέιντρι.

Από την απαγόρευση του κυνηγιού το 1974, ο πληθυσμός των κροκοδείλων του Κουίνσλαντ έχει ανακάμψει από το χαμηλό των περίπου 5.000 ζώων σε περίπου 30.000 σήμερα.

Μια έκθεση του 2019 εκτικά πως κατά μέσο όρο 1,7 ενήλικες κροκόδειλοι ζουν σε κάθε χιλιόμετρο του ποταμού που ερευνήθηκε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης του Κουίνσλαντ, οι «προβληματικοί κροκόδειλοι» απομακρύνονται από περιοχές όπου απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, σε σπάνιες περιπτώσεις, υποβάλλονται σε ευθανασία.

Η Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων κροκοδείλων στον κόσμο με περίπου 100.000 ερπετά.

Παρά την εκστρατεία ενημέρωσης που εφιστά την προσοχή στην παρουσία κροκοδείλων γύρω από τα ποτάμια, σημειώνονταν κατά μέσο όρο 1-2 θάνατοι από επιθέσεις στην Επικράτεια κάθε χρόνο από το 2005, αλλά δεν είχε αναφερθεί κανένας από 2018.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή