Η Supernal, θυγατρική της Hyundai παρουσιάζει την καμπίνα ενός eVTOL

Ταχύτατα αναπτύσσεται η αγορά Advanced Air Mobility (AAM) που θα φέρνει το μέλλον στις αστικές αερομεταφορές
HYUNDAI

Στο Farnborough International Airshow, ο όμιλος Hyundai παρουσιάζει μια πρόταση για την αγορά Advanced Air Mobility (AAM).

Η Supernal, θυγατρική του κορεατικού ομίλου, δημιούργησε την ιδέα μιας καμπίνας οχήματος eVTOL, που προορίζεται για εμπορική χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2028 – και στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο λίγο αργότερα.

Πέρα από το όχημα, η Supernal συνεργάζεται με περισσότερες από 50 θυγατρικές του ομίλου – που καλύπτουν αυτοκίνητα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, κατασκευές, ρομποτική και αυτόνομη οδήγηση – για να συνδημιουργήσουν την εκτεταμένη αλυσίδα AAM.

HYUNDAI

«Προκειμένου το Advanced Air Mobility να γίνει ένας ευρέως διαδεδομένος τρόπος μεταφοράς, κάθε λεπτομέρεια – από την εμπειρία των επιβατών μέχρι τους κανονισμούς και τις υποδομές – πρέπει να εξεταστεί από την αρχή», δήλωσε ο Jaiwon Shin, πρόεδρος. του ομίλου Hyundai Motor και Διευθύνων Σύμβουλος της Supernal.

Η ιδέα της καμπίνας πέντε θέσεων της Supernal ενσωματώνει τη φιλοσοφία της εταιρείας να δημιουργήσει ένα ασφαλές, ελαφρύ εμπορικό eVTOL που να παρέχει στους μελλοντικούς επιβάτες την ασφάλεια και την άνεση που βρίσκουν στα δικά τους αυτοκίνητα.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών χρησιμοποίησε τη μειωτική σχεδιαστική προσέγγιση της αυτοκινητοβιομηχανίας για να δημιουργήσει μια ελαφριά καμπίνα από σφυρήλατο ανθρακόνημα. Τα εργονομικά καθίσματα φέρουν και αναπτυσσόμενες κονσόλες σαν εκείνες των αυτοκινήτων, και παρέχουν σταθμό φόρτισης και χώρο αποθήκευσης για προσωπικά αντικείμενα.

HYUNDAI

Οι χειρολαβές είναι ενσωματωμένες στις πόρτες της καμπίνας και στις πλάτες των καθισμάτων, για να βοηθούν στην είσοδο και την έξοδο. Με προτεραιότητα τη βιωσιμότητα, η φιλοσοφία της καμπίνας ενσωματώνει υλικά όπως προηγμένο ανακυκλώσιμο θερμοπλαστικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα, ανθεκτικό δέρμα φυτικής προέλευσης, ανακυκλωμένο πλαστικό ύφασμα και ξύλο.

Το όχημα eVTOL της Supernal είναι ηλεκτρικό και σχεδιασμένο για ταξίδια επιβατών εντός πόλης από το 2028. Η άλλη εταιρεία του όμίλου με έδρα την Κορέα, η Division, που επικεντρώνεται στην Regional Air Mobility αναπτύσσει ένα όχημα μεσαίου μεγέθους με υδρογόνο για περιφερειακές πόλεις και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του στη δεκαετία του 2030.