Η Θεσσαλία ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο

Διαγωνισμός φωτογραφίας από το ΕΚΟΜΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο του ευρύτερου διαγωνισμού «Η Ελλάδα ένα κινηματογραφικό στούντιο», ο οποίος διεξάγεται από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, ηλεκτρονικά έως τις 18/07/22 με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως ενός ποικιλόμορφου τοπίου, ιδανικού για κινηματογραφικά γυρίσματα, υπάρχει ειδική ενότητα για τη Θεσσαλία.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους, την εαρινή και τη φθινοπωρινή, με σκοπό την αποτύπωση των διαφορετικών τοπίων της Ελλάδος και των διαφορετικών εικόνων που παρουσιάζουν ανά εποχή.

Ο εαρινός Διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 18/07/22 και καλεί όλους τους χρήστες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συνεισφέρουν με φωτογραφίες που να αποτυπώνουν τοποθεσίες για γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών (film locations), σύμφωνα με τις κατηγορίες που έχουν οριστεί ως εξής: «Αστικό Τοπίο», «Φυσικό Τοπίο», «Σύγχρονο Τοπίο», «Τοπίο άλλης εποχής», «Συνδυασμούς παλιού - νέου», «Χώροι ιστορικού ενδιαφέροντος», «Μουντό - Μελαγχολικό τοπίο», «Δρόμοι», «Θέα», «Βιομηχανικό τοπίο».

Οι καλύτερες τρεις συμμετοχές για κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες διεκδικούν χρηματικά έπαθλα και θα επιλεγούν από το ΕΚΟΜΕ, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Ελλάδα, με τα αδιαμφισβήτητα ελκυστικά τοπία της και τα ανταγωνιστικά κίνητρα προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών (cash rebate 40%, tax relief 30%), έχει κατακτήσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας οπτικοακουστικής κοινότητας και βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις της διεθνούς κινηματογραφίας. Ταυτόχρονα, η στήριξη του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου συνδέεται άρρηκτα με τον εθνικό στόχο, να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ο πλέον ελκυστικός και ασφαλής προορισμός για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών και παράλληλα να προβληθεί η χώρα μας ως το καλύτερο φυσικό στούντιο (#studiogreece).

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ανάδειξης σημείων που ενδείκνυνται να αποτελέσουν φυσικά στούντιο, έχει προβεί ήδη στην παραγωγή teaser videos προβολής τοπίων και μνημείων, με σκοπό να προωθηθούν στις εταιρείες ανεύρεσης σημείων για κινηματογραφικά γυρίσματα σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά για τον διαγωνισμό: https://photo-contest.ekome.media/