ΔΙΕΘΝΕΣ
05/06/2019 13:07 EEST

Η Volkswagen προχωράει σε περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας λόγω εκσυγχρονισμού

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει 4 δισ. ευρώ στην ψηφιοποίηση.

Sean Gallup via Getty Images

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι 4,000 θέσεις εργασίας θα περικοπούν ως μέρος ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι μια επένδυση ύψους 4 δισ. ευρώ για την ψηφιοποίηση, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα δημιουργήσει πρόβλημα στις μη παραγωγικές θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανέφερε πως θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας για την υποστήριξη του προγράμματος μετασχηματισμού.

Οι απολύσεις αφορούν σε εργαζόμενους στη Γερμανία. Μετά το σκάνδαλο «dieselgate» όπου η Volkswagen αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη χρήση λογισμικού για να εξαπατήσει τους ελέγχους εκπομπών, ο γερμανικός κολοσσός έχει δεσμευτεί να αφοσιωθεί πλήρως στα ηλεκτρικά οχήματα.

«Οι ευέλικτες μέθοδοι εργασίας, οι βελτιωμένες διαδικασίες και η ψηφιοποίηση γίνονται για να μειωθεί η επιβάρυνση των εργαζομένων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες» σημείωσε η εταιρεία αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές.

«Οι εργασίες που πραγματοποιούνταν με τα χέρια πρέπει να απλοποιηθούν μέσω της εξελιγμένης τεχνολογίας» εξήγησε.

Η Volkswagen δεσμεύυτηκε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν αναγκαστικές απολύσεις τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Χέρμπερτ  Ντις, είχε προειδοποιήσει τον Μάρτιο ότι η κατασκευή οχημάτων με μηδενικές εκπομπές χρειάζονται «30% λιγότερη προσπάθεια από ό, τι ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης».

Πηγή: Skynews

Sponsored Post