ΔΙΕΘΝΕΣ
05/06/2019 11:27 EEST | Updated 05/06/2019 11:29 EEST

Αλαμπάμα: Δήμαρχος πρότεινε «να σκοτώσουμε τους γκέι» για να λυθεί το «πρόβλημα»

Τώρα επιχειρεί να τα «μαζέψει», μετά τον σάλο αντιδράσεων για το ομοφοβικό παραλήρημά του στο facebook.

Carbon Hill

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις στην Αμερική για το δήμαρχο της μικρής πόλης Carbon Hill, στην Αλαμπάμα, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες μέσω facebook «να σκοτώσουν» τους ομοφυλόφιλους.

Ο Μαρκ Τσέιμπερς παρομποίασε τους ομοφυλόφιλους και τα άτομα της τρανς κοινότητας με τους δολοφόνους βρεφών και τους σοσιαλιστές, προτού κατεβάσει το επίμαχο ποστ.

«Ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι ομοφυλόφιλοι μας κάνουν κήρυγμα για τα ήθη, οι τραβεστί μας διδάσκουν για την ανθρώπινη βιολογία, οι δολοφόνοι βρεφών μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι σοσιαλιστές μας διδάσκουν για την οικονομία» έγραψε στο facebook και σχολίασε στην ίδια ανάρτηση: «Ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό θα ήταν να σκοτώσουμε το πρόβλημα. Ξέρω ότι είναι κακό που το λέω, αλλά αν δεν τους σκοτώσουμε δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το διορθώσουμε».

Ενα γκρουπ υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ζήτησε την παραίτησή του ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «τρομακτική, ασυνείδητη και απαράδεκτη» τοποθέτηση.

Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να κατεβάσει την ανάρτηση και επανήλθε με μια άλλη, στην οποία απολογήθηκε αλλά ισχυρίστηκε ότι τα λεγόμενά του παρεξηγήθηκαν.

 

Παρά τον σάλο, ο Τσάμπερς δεν δείχνει διάθεση να παραιτηθεί από το δημαρχιακό θώκο του Carbon Hill, μιας πόλης με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, 240 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας της Αλαμπάμα, Μοντγκόμερι. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον τηλεοπτικό σταθμό WBRC, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στους μετανάστες στις ΗΠΑ, καλώντας τους «αχάριστους» και υποστηρίζοντας ότι έχουν καταλάβει τη χώρα.

Πηγή: BBC