Η Γιόκο Όνο εγκρίνει την κινηματογραφική μεταφορά της σχέσης της με τον Τζον Λένον

Σε σκηνοθεσία του Ζαν Μαρκ Βαλέ

Η εταιρεία παραγωγής Universal Pictures βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αποκτήσει δικαιώματα στο κινηματογραφικό πρότζεκτ των Μάικλ ντε Λούκα και Immersive Pictures, με θέμα τη σχέση του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο.

Ο Ζαν Μαρκ Βαλέ, παραγωγός της ταινίας «Dallas Buyers Club» και των επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών «Big Little Lies» και «Sharp Objects», θα είναι στο τιμόνι της νέας κινηματογραφικής δουλειάς μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο, Άντονι Μακάρτεν. Την ομάδα παραγωγής συμπληρώνει και η ίδια η Όνο.

Ο Λένον δολοφονήθηκε το 1981 σε ηλικία 40 ετών, μπροστά στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, στο οποίο ζει η Όνο μέχρι σήμερα. Η ιδέα για την ταινία προέκυψε μετά από πίεση του παραγωγού Τζος Μπράτμαν στην Όνο για να συμφωνήσει στην μεταφορά της ιστορίας αγάπης της με τον Λένον, στη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με το Indiewire, δεν γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή χρονολογία στην κοινή ζωή των Λένον-Όνο που θα παρουσιάσει η ταινία. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1966, παντρεύτηκε το 1969 και έζησε μαζί μέχρι τη διάλυση των Μπητλς το 1970. Απέκτησαν ένα παιδί μαζί, τον μουσικό Σον Λένον και μετά από μια θυελλώδη σχέση, το ζευγάρι επανενώθηκε λίγο πριν τον θάνατο του Λένον.

Η δημιουργία μιας μουσικής ταινίας ήταν πάντα ένα από τα μεγάλα όνειρα του Βαλέ κι ενώ τα πρότζεκτ του περιλαμβάνουν ενδιαφέροντα σάουντρακ και η επιλογή των τραγουδιών γίνεται προσεκτικά και συμβαδίζει με την εξέλιξη του σεναρίου, αυτό το φιλμ θα είναι αποκλειστικά για μουσικούς.

Πηγή: Indiewire