Εύα Καϊλή: Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα με εντολή οικονομικού εισαγγελέα

Για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Eurokinissi

Επείγουσα παραγγελία έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης προς δυο επίκουρους εισαγγελείς προκειμένου να διερευνήσουν την Εύα Καϊλή για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναφορικά με την πολύκροτο σκάνδαλο Qatargate.

Βασική προϋπόθεση για την έρευνα είναι να μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά που αφορούν σε αυτά τα αδικήματα και για το σκοπό αυτό ο κ. Μπαρδάκης παρήγγειλε στους εισαγγελείς να ζητήσουν από τις βελγικές δικαστικές αρχές μέσω δικαστικής συνδρομής αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή.

Μόλις λάβουν τις απαντήσεις του Βελγίου θα κριθεί η έρευνα στην Ελλάδα, αφού προϋπόθεση είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη σε βάρος της Εύας Καϊλή για τις ίδιες πράξεις.

«Ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από την δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», αναφέρει το άρθρο 57 παράγραφος 4.

Πηγή: Dikastiko