Ευρωεκλογές, κλιματική απάτη, καταστροφολογία και ο ακτιβισμός των μικρών παιδιών

Ευρωεκλογές: το εκρεμές κλίνειν προς τα δεξιά;
George Pachantouris via Getty Images

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών – ειδικά στη Γερμανία - κατέδειξαν δύο ρυθμιστές: τους Πράσινους και τους ευρωσκεπτικιστές με την άκρα δεξιά. Στη Γερμανία οι μόνοι που είδαν τα ποσοστά τους να πέφτουν ήταν το Χριστιανοδημοκρατικό και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας με τους πράσινους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Καθώς το παγκόσμιο πολιτικό εκρεμμές στρέφεται αργά αλλά σταθερά προς τα δεξιά οι περιβαλλοντικά ευαίσθητοι ψηφοφόροι του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος φαίνεται πως μετακόμισαν προς τους Πράσινους. Η ηγέτης του SPD αναγκάσθηκε σε παραίτηση.

Στο αντίστοιχο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Δανίας έγινε ακόμη πιο αισθητή δεξιά στροφή: η ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Δανίας έχει από καιρό στραφεί εναντίον των μεταναστών! Τελικά, οι σοσιαλδημοκράτες στη Δανία νίκησαν στις εκλογές της 5ης Ιουνίου 2019 ακριβώς γι’αυτό το λόγο: επειδή στράφηκαν προς τα δεξιά στο θέμα της μετανάστευσης. Στη Δανία αντικατοπτρίζεται ίσως η φυσική και πραγματική ιδεολογική συμμαχία: οι πράσινοι πορεύθηκαν στις εκλογές σε κοινό συνδυασμό με την άκρα αριστερά. Η εκτίμηση του γράφοντος είναι ότι στο τέλος η συγκεκριμένη συνεργασία θα αποτελέσει τον κανόνα στα παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα: οι Πράσινοι θα συμπορευθούν με την άκρα αριστερά σε αρκετές χώρες. Η άκρα αριστερά μετά την πτώση της ΕΣΣΔ αναζητά νέα ιδεολογικά καταφύγια καθώς δεν διαθέτει πλέον πολιτικό-επαναστατικό αφήγημα. Η οικολογία αρκετές φορές έχει προσφέρει το αντικαπιταλιστικό-επαναστατικό αφήγημα. Το ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο θα το αντιληφθούν αυτό οι ευαίσθητοι περιβαλλοντικά Ευρωπαίοι πολίτες οι οποίοι τον τελευταίο καιρό χειραγωγούνται σφοδρότατα από την οικολογική καταστροφολογία.

Η υστερία της υπερψύξης και της υπερθέρμανσης

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνεται ένας βομβαρδισμός από φοβικά δημοσιεύματα σχετικά με την επερχόμενη καταστροφή λόγω της κλιματικής αλλαγής. Μία καταστροφή η οποία από το 1969 διαρκώς αναβάλλεται. Μόλις πρόσφατα δε, αξιοποιήθηκε και το βαρύ πυροβολικό του εκφοβισμού: η Κλιματική Αλλαγή είναι ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος. Τάδε έφη ο γνωστός Νομπελίστας κ. Στίγκλιτς. Ο κ. Στίγκλιτς υποστήριξε ότι πρέπει οπωσδήποτε να υιοθετηθεί η Green New Deal του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να σωθούμε από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόνο που ο κ. Στίγκλιτς ξεχνά να αναφέρει μία μικρή λεπρομέρεια: η συγκεκριμένη πρόταση δεν έλαβε ούτε μία ψήφο από τους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές όταν πήγε η πρόταση στη Γερουσία! Αυτό που συνέβη ήταν απίστευτο! Δεν την ψήφισε κανείς Δημοκρατικός γερουσιαστής. Δεν την ψήφισαν ούτε καν οι ίδιοι οι γερουσιαστές οι οποίοι έφεραν την πρόταση προς ψήφιση!

Η νέα προσπάθεια εκφοβισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης (πράσινο bulling) επικεντρώνεται στο γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει περίπου 2,4 μέτρα! Η δεκαετία των ’70s πέρα από τα πολύ καλά ροκ και πανκ συγκροτήματα εξέθρεψε και την κλιματική υστερία. Τα έτη 1974 και 1975 οι επιστήμονες είχαν πάθει υστερία με την υπερψύξη του πλανήτη. Ναι! Εκείνα τα έτη ο κόσμος είχε πάθει υστερία με το φόβο της ψύξης του πλανήτη και κυρίως τί θα συμβεί στην τροφική αλυσίδα. Χαρακτηριστικά άρθρα των ΜΜΕ εκείνων των ετών τα οποία τροφοδοτούνταν από τις επιστημονικές έρευνες της εποχής μπορείτε να δείτε στους New York Times, 8 Αυγούστου 1974, στο Newsweek 28 Απριλίου 1975, και στους New York Times, 21 Μαίου 1975. Εκείνη η περίοδος αποκαλούνταν χαρακτηριστικά “global-cooling hysteria”. Αργότερα, τα επιστημονικά θεωρητικά μοντέλα άλλαξαν και ήρθε η περίοδος του “global-warming hysteria”. Το 1979 η τότε προφητεία ισχυριζόταν ότι η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει μέχρι το 2020 (δηλαδή του χρόνου!) κατά 6 μέτρα. Υπήρξε περίπτωση επιστημονικής προφητείας η οποία προέβλεπε ανύψωση υδάτων 9 μέτρων! Με τη λογική αυτή καμία τουριστική επένδυση δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, στη Σαντορίνη και σε άλλες παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές. Οι επενδύσεις αυτές όλες θα κινδυνεύουν και δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν καθώς όλα αυτά τα πολυτελή ξενοδοχεία θα πνιγούν κάτω από τόνους νερού. Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων θα πρέπει να εγκαταλειφθεί από τους ντόπιους επιχειρηματίες (εστιάτορες και ξενοδόχους). Ο Πλατανιάς, η Σούγια, η Παλαιόχωρα, ο Μπάλος, τα Φαλάσαρνα, ο Άγιος Παύλος, τα Σφακιά, το Λουτρό θα εξαφανισθούν του χρόνου!

Φόβος = Χρήμα

Είναι όμως έτσι; Όχι βέβαια. Πρόκειται προφανώς για μία πολιτική απάτη. Η πολιτική απάτη στην προκειμένη περίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο (οι αλλαγές του κλίματος) το οποίο συνέβαινε διαρκώς εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ώστε να επιβληθούν πράσινοι φόροι. Εκεί βρίσκεται η ουσία. Στο χρήμα! Η πολιτική απάτη αφορά τη χρήση του φόβου για τις μελλοντικές γενιές – για τα παιδιά μας – ως ψυχολογική επιχείρηση (Psy-Ops) ώστε οι λαοί να αποδεχτούν ένα καταστροφολογικό σενάριο και κάποιοι να εισπράτουν χρήμα. Φόβος = χρήμα. Είναι πολύ εύκολο να διακηρύτουν κάποιοι ότι σε 30 χρόνια από τώρα όλα θα καταστραφούν εάν δεν πιστέψουμε τις οικολογικές-θρησκευτικές προφητείες τους. Και ειδικότερα, εάν δεν πληρώσουμε φόρους! Ποιός ζει ποιός πεθαίνει σε 30 χρόνια και το κυριότερο, ποιός θα θυμάται εκείνες τις αποτυχημένες καταστροφολογικές προφητείες; Σε αυτήν ακριβώς τη λογική στηρίζονται οι οικολογικές καταστροφολογίες εδώ και 50 χρόνια. Ευτυχώς η έλευση του διαδικτύου βοηθά ως σύγχρονη ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας να θυμόμαστε εκείνες τις αποτυχημένες καταστροφολογικές προφητείες που ξεκίνησαν πριν 50 χρόνια (κάποιοι έκαψαν τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ώστε να μη διαδίδεται η Γνώση). Πίσω από τις καταστροφολογικές προφητείες εμπλέκονται δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια ή ευρώ: η καταστροφολογία της Κλιματικής Αλλαγής έχει χρήμα με ουρά. Πάρα πολλοί κερδίζουν από αυτή: ακαδημαϊκοί, ερευνητές, πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, ακτιβιστές κλπ.

“Εύρηκα, εύρηκα!”

Ωστόσο, τόσο χρήμα και χρόνος που σπαταλείται γύρω από τη φούσκα της Κλιματικής Αλλαγής που προφητεύει ότι το ύψος του νερού από το λιώσιμο των πάγων θα υψωθεί από 2,4 εώς 6 μέτρα, δεν μπόρεσε να κατανικήσει μία βασική αρχή με ηλικία 2200 ετών περίπου: την Αρχή του Αρχιμήδη. Ας κάνετε ένα απλό πείραμα Φυσικής. Ας το κάνετε με τα παιδιά σας. Βάλτε ένα παγάκι να επιπλέει µέσα σε ένα ποτήρι νερό. Αν αφήσετε το παγάκι να λιώσει, τί νομίζετε πώς θα συμβεί; Η στάθµη του νερού µέσα στο ποτήρι θα ανέβει ή θα κατέβει; Ας δοθεί κατευθείαν η απάντηση: το ύψος της στάθμης του νερού στο ποτήρι δεν θα µεταβληθεί. Πρόκειται για βασικές γυμνασιακές γνώσεις. Το ίδιο θα συμβεί και με τους πάγους στην Ανταρκτική και στον Αρκτικό κύκλο, εάν και εφόσον αυτοί λιώσουν: σύμφωνα με το Κλιματολογικό Ινστιτούτο της Δανίας, το πάχος των πάγων στον Αρκτικό κύκλο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται. (Στα Λευκά Όρη της Κρήτης το 2019 σχηματίσθηκαν δεκάδες χιονοστιβάδες, “γεγονός πρωτοφανές γι’ αυτά τα βουνά. Οι μεγαλύτερες χιονοστιβάδες όπως η φοβερή, μήκους ενός χιλιομέτρου (1χλμ.), στην Τραγόκουρτα – Θυμόλακα - Ψυχρό Πηγάδι - Κεραμιών που ακόμη διατηρεί ύψος χιονιού πάνω από 15 μέτρα θα διατηρηθούν μέχρι το Φθινόπωρο”). Ειδικά για την ψευδοερημοποίηση της Κρήτης για την οποία είχαν προφητεύσει ορισμένοι το 2001 μπορούν οι αναγνώστες να διαβάσουν ένα ενδιαφέρον άρθρο εδώ. Όσο αφορά την υπερθέρμανση και την ερημοποίηση περιοχών του πλανήτη ας προστεθεί μία πολύ πρόσφατη επιστημονική αναφορά από τη NASA: στις 27/5/2019 το Earth Observatory της NASA έδωσε στη δημοσιότητα μία εικόνα των 48 συνεχόμενων Πολιτειών των ΗΠΑ για το διάστημα 11-13/5, με μία χαρακτηριστική υποσημείωση: “Οι ηπειρωτικές ΗΠΑ πρόσφατα ολοκλήρωσαν τους πιο υγρούς δώδεκα μήνες σε 124 χρόνια σύγχρονης τήρησης αρχείων”. Παρόμοια συνέβησαν στην Καλιφόρνια.

Το διοξείδιο του άνθρακα για το οποίο τόσο πολύ γίνεται συζήτηση μην τυχόν και αυξηθεί, δεν σχετίζεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Υπήρχαν περίοδοι της ιστορίας του πλανήτη (πχ. πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια) στις οποίες τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα βρισκόταν πάνω από τα 1.000 ppm (δηλαδή πολύ πιο πάνω από τα όρια που θέτουν οι καταστροφολόγοι της κλιματικής αλλαγής). Κι όμως ο πλανήτης όχι μόνο δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, αλλά εκείνες τις περιόδους η θερμοκρασία ανεβοκατέβαινε και ταυτόχρονα αναπτυσσόταν η ζωή των θηλαστικών. Τί πραγματικά ισχύει; Τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνουν μετά από την αύξηση της θερμοκρασίας, και όχι το αντίθετο. Σήμερα οι καταστροφολόγοι προειδοποιούν για τις “υψηλές” τιμές του διοξειδίου του άνθρακα (σημαντική σημείωση: οι μετρήσεις αυτές λαμβάνονται στη Χαβάη πλησίον ενεργών ηφαιστείων: αυτό επηρεάζει τις μετρήσεις του διοξειδίου του άνθρακα).

Παιδικός ακτιβισμός: πόση αφέλεια πια;

Αρκετή δημοσιότητα έχει δοθεί στην περίπτωση της ανήλικης Σουηδής ακτιβίστριας η οποία ξεσηκώνει πλήθος παιδιών σε κινητοποιήσεις για την Κλιματική Αλλαγή. Μέχρι και για το βραβείο Νόμπελ προτάθηκε! Τα ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων των παιδιών έπαιξαν και σε ελληνικά συστημικά κανάλια.

Αυτό που δεν έχει γίνει ίσως γνωστό είναι ο σκεπτικισμός που έχει δημιουργηθεί από τις αμφιλεγόμενες απόψεις που εξέφρασε η ανήλικη ακτιβίστρια για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ανήλικη ακτιβίστρια φέρεται πως έχει κρατήσει αμφιλεγόμενα θετική στάση σχετική με τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για την επίλυση του (δήθεν) προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής. Ταυτόχρονα δε, όλως τυχαίως, το τελευταίο διάστημα ξαφνικά άνοιξε ένας κύκλος θετικά διακείμενων δημοσιευμάτων παγκοσμίως ως προς τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας (δείτε εδώ, εδώ, και εδώ). Τα δημοσιεύματα αυτά υποστηρίζουν αυτό που υποστήριξε και η ανήλικη Σουηδή ακτιβίστρια: ότι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής! Λεπτομέρεια: στη Σουηδία, πατρίδα της ανήλικης πράσινης ακτιβίστριας, τα ποσοστά των Οικολόγων-Πράσινων στις πρόσφατες Ευρωκλογές έπεσαν: οι Πράσινοι Σουηδοί έχασαν 2 από τις 4 έδρες που κατείχαν στο Ευρωκοινοβούλιο...(Για τις τυχόν ευθύνες των γονέων της ανήλικης η οποία εκτίθεται στα αιματηρά σαγόνια των παγκόσμιων ΜΜΕ ας ασχοληθούν άλλοι. Το παρόν άρθρο ασχολείται με τις απόψεις που εκφράζουν-εκπροσωπούν τα πρόσωπα και όχι με τα πρόσωπα αυτά καθαυτά).

Μήπως συμβαίνει κάτι για το οποίο θα πρέπει ίσως να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολίτες;

Μήπως δηλαδή σε κάποιο σημείο τέμνονται - όλως περιέργως - οι απόψεις της ανήλικης ακτιβίστριας – που ξεσήκωσε τόσα παιδάκια στους δρόμους - με τα ξαφνικά δημοσιεύματα υπέρ της πυρηνικής ενέργειας;

Μήπως οι γονείς πρέπει να αναρωτιούνται τί συμβαίνει πίσω από τα παγκόσμια παρασκήνια πριν στείλουν τα παιδιά τους σε διάφορες διαδηλώσεις ώστε τα παιδιά να μη χειραγωγούνται (εν αγνοία τους) προς όφελος κάποιων γεωπολιτικών –επιχειρηματικών - ενεργειακών συμφερόντων;

Δημοφιλή