Ευβοια: Υπό έλεγχο η φωτιά στα Ψαχνά

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή Καλοβρέχτη από το 112.
evima.gr

Οριοθετήθηκε και πλέον είναι υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στον υγροβιότοπο Κολοβρέχτης κοντά στα Ψαχνά της Ευβοίας. Για περισσότερο από 2 ώρες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης εθελοντές αλλά και υδροφόρα και χωματουργικά μηχανήματα των ΟΤΑ, έδωσαν μια πραγματική μάχη κυνηγώντας τις φλόγες κοντά στις αυλές των σπιτιών.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή Καλοβρέχτη. Κάτοικοι δήλωσαν στο evima.gr, πως έλαβαν μήνυμα από το 112. «Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια μας», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Στη μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη έριξαν δεκάδες τόνους νερό για να σταματήσουν τις φλόγες που βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους απείλησαν τον οικισμό Ζέφυρος και ιδιαίτερα την περιοχή Βολέρι, όπου οι κάτοικοι πήραν μήνυμα από το112 να μετακινηθούν προς την Ν. Αρτάκη.

Φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας – Μήνυμα από το 112, έκλεισαν τοπικά Ιόνια Οδός και ο δρόμος Αντιρρίου – Ναυπάκτου

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στην περιοχή ’Ανω Πλατανίτης της Ναυπακτίας. Η ένταση των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έχει μειωθεί και αυτό συμβάλει ευνοϊκά στις προσπάθειες κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, ο οποίες επιχειρούν από ξηράς και από αέρος.

Από το 112 εστάλη νωρίτερα επείγουσα ειδοποίηση, με την οποία καλούνται όσοι βρίσκονται στην περιοχή Άνω Πλατανίτης να απομακρυνθούν προς Ναύπακτο. Επίσης, όσο βρίσκονται στην περιοχή Μολύκρειο και Φραγκέικα ειδοποιούνται να κινηθούν προς Αντίρριο.

Για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει στην περιοχή η Ιόνια οδός και ο δρόμος Αντιρρίου – Ναυπάκτου.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί με πυροσβέστες που έχουν μεταβεί στην περιοχή από την Πάτρα και το Αίγιο. Συνολικά επιχειρούν 75 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 Canadair, 3 Pzl και ελικόπτερα. Την επιχείρηση εποπτεύει ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Νίκος Ρουμελιώτης.

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

Εκδηλώθηκαν 55 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

’Αλλη μια δύσκολη ημέρα η σημερινή για τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας, που από το μεσημέρι αντιμετωπίζουν δεκάδες πυρκαγιές. Συνολικά από χθες το απόγευμα στις 18:00 έως σήμερα στις 18:00 εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα 9.

Η δασική πυρκαγιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στις 16:11 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή ’Ανω Πλατανίτης προς τη Ναύπακτο, και στις 16:22 δεύτερο 112 για την απομάκρυνση από τις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα προς το Αντίρριο.

• Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κάρυστο. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

• Η πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας είναι οριοθετημένη. Στις 15:37 εκδόθηκε 112 για απομάκρυνση από Ακτή Βαλέρι προς Νέα Αρτάκη. Επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο και 20 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

• Στο Μαρκόπουλο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 46 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και 3 εναέρια μέσα κατάφεραν να αντιμετωπίσουν μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά σε μόλις 15 λεπτά.

• Η πυρκαγιά στο Παλιάμπελο Βόνιτσας είναι οριοθετημένη. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζουν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

• Η πυρκαγιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής είναι υπό έλεγχο και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε και ένα ελικόπτερο.

Δημοφιλή