ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2019 15:57 EEST | Updated 04/07/2019 21:01 EEST

Μεγάλη φωτιά στα Μανίκια της Εύβοιας - Εκκενώθηκε ένα χωριό

Σε αγροτοδασική περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης φωτιά σε αγροτοδασική περιοχή της Εύβοιας, στα Μανίκια, η οποία ξεκίνησε από φλόγες σε αγριόχορτα. Η φωτιά μέχρι το βράδυ δεν είχε επεκταθεί σε σπίτια ωστόσο το μέτωπο της πυρκαγιάς κινήθηκε πολύ γρήγορα και κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι για προληπτικούς λόγους. 

Σύμφωνα δε με δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ΓΓ Πολιτικής Προστασίας η εκτίμηση είναι πως η πυρκαγιά δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο. Όπως είπε: «Έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Ο κ. Ταφύλλης είπε ακόμη ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, μεταξύ των οποίων πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ένα συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 14:15 στην περιοχή Μανίκια, του δήμου Κύμης Αλιβερίου και βρίσκεται σε εξέλιξη καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, πέντε αεροσκάφη καναντέρ και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου με 12 πυροσβέστες. Επίσης στο έργο συνδράμουν πέντε υδροφόρες ΟΤΑ, η ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και η δασική υπηρεσία.

 

Sponsored Post