ΔΙΕΘΝΕΣ
04/02/2017 06:26 EET | Updated 04/02/2017 06:26 EET

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατακεραυνώνει τον Καμμένο. «Αξιοθρήνητες οι δηλώσεις του»

asikkk via Getty Images
Turkish flag on sky background

Ανακοίνωση για την συνέντευξη που είχε δώσει πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Έλληνας υπουργός είχε δηλώσει ότι η Τουρκία έχει εκτεθεί εκτενώς, γεγονός που οδήγησε την τουρκική κυβέρνηση να προβεί σε ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής.

«Η γλώσσα, ο τόνος καθώς και οι παράλογες αναφορές, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Καμμένου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, είναι αξιοθρήνητες», αναφέρει το κείμενο.

«Καταδικάζουμε τις αβάσιμες, ακατάλληλες καθώς και ανήθικες εκφράσεις του εναντίον της χώρας μας και του Πρoέδρου μας και του τις επιστρέφουμε. Είναι τόσο λυπηρό το γεγονός ότι αυτό το πρόσωπο, με τέτοια έλλειψη σεβασμού της δικαιοσύνης και απόλυτη αδιαφορία για τους πιο βασικούς κανόνες ευγένειας σε διεθνές επίπεδο, που αγνοεί τις κύριες διμερείς πράξεις που αφορούν την παράνομη μετανάστευση, καταλαμβάνει το αξίωμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλο τον κόσμο, καθώς και την περιοχή μας», προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ και καταλήγει:

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές για μια ακόμη φορά να ενεργήσουν δεόντως με υπευθυνότητα και να απόσχουν από τις δηλώσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ατμόσφαιρα συνεργασίας που προσπαθούμε να επιτύχουμε μεταξύ των δύο χωρών».