ΔΙΕΘΝΕΣ
02/11/2019 16:55 EET

Είναι 34 ετών «παγιδευμένος» σε σώμα παιδιού εξαιτίας ενός ατυχήματος

Πώς ένα χτύπημα σε παιδική ηλικία μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

Twitter 

Ο Ζου Σενγκάι είναι αγρότης και ζει στην επαρχία Χουμπέι στην Κίνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σώμα του σταμάτησε να αναπτύσσεται όταν ήταν παιδί, επειδή χτύπησε το κεφάλι του σε μια πέτρα. Από τότε, το σώμα του έχει μείνει ίδιο από τότε που χτύπησε, εδώ και 28 χρόνια.

Ο Ζου, που εργάζεται παράλληλα και ως κομμωτής, δηλώνει στη Daily Mail ότι, «φαίνομαι ακόμα παιδί γι’ αυτό δεν έχω ούτε γυναίκα ούτε παιδί» και «δεν μπορώ να γεράσω», δηλώνει με αυτοσαρκαστική διάθεση.

Πολλές φορές, αναφέρει, ότι λόγω της εμφάνισης του και του τόνου της φωνής του πολλές φορές τον μπερδεύουν με παιδί.

Όπως εξιστορεί το γεγονός, χτύπησε σ’ ένα βράχο ενώ έπαιζε ένα παιχνίδι και οι γιατροί του είπαν πώς το μέρος του εγκεφάλου που απελευθερώνει τις αναπτυξιακές ορμόνες έπαθε ζημιά και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να μεγαλώσει. Όμως, εξαιτίας της αδράνειας του υγειονομικού συστήματος στην Κίνα τη δεκαετία του ’80, η κατάσταση του ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε με σωστό τρόπο.

Σύμφωνα με όσα λέει δεν αιμορραγούσε μετά το χτύπημα γι’ αυτό και δεν ανησύχησε. Όμως το ίδιο βράδυ ανέβασε πυρετό χωρίς να βελτιώνεται η κατάστασή του για τις επόμενες ημέρες και έτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί του αφαίρεσαν το πηγμένο αίμα στον εγκέφαλο του.

Οι γονείς του πίστεψαν ότι έγινε καλά και για τα επόμενα τρία χρόνια ζούσε σαν φυσιολογικό παιδί, όμως όταν έγινε εννιά διαπίστωσε ότι δεν είχε ψηλώσει καθόλου και ότι το σώμα του ήταν όπως όταν ήταν έξι. Έτσι είναι και τώρα πλέον στα 34 του χρόνια.

Επισκέφθηκε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο όπου του είπαν για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή για πέντε χρόνια, όμως δεν άλλαξε τίποτα.