ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/02/2020 15:32 EET | Updated 26/02/2020 16:58 EET

Εισβολή κατοίκων και ξύλο σε ξενοδοχείο όπου μένουν ΜΑΤ στη Χίο - Άγρια επεισόδια στη Λέσβο

Τραυματίες αστυνομικοί. Ξέμειναν από δακρυγόνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο κάτοικοι που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες κλειστές δομές, ενώ δεν έλειψαν τα σοβαρά επεισόδια. 

Επίθεση σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν άντρες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν στη Χίο από την Αθήνα για να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για να ξεκινήσουν τα έργα για το κλειστό κέντρο κράτησης, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. 

EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100-200 άτομα εισέβαλαν σε ένα από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν άντρες των ΜΑΤ και άρχισαν να κυνηγάνε τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, προπηλάκισαν άντρες των ΜΑΤ και άρχισαν να πετάνε προσωπικά τους αντικείμενα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

 

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για κατάσταση που τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς σημειώνονται οργανωμένες επιθέσεις. 

Άγρια επεισόδια στη Λέσβο: 43 τραυματίες αστυνομικοί – Ξέμειναν από δακρυγόνα

Δεκάδες είναι οι τραυματίες από τις πολύωρες μάχες στη θέση όπου θα κατασκευαστεί η νέα δομή κράτησης μεταναστών στη Λέσβο.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί, ενώ τοπικοί φορείς αναφέρουν ότι δεκάδες είναι και οι πολίτες που έχουν τραυματιστεί. Από τους 43 τραυματισμένους αστυνομικούς, οι δύο είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αρχές είναι ότι έχει αποκλειστεί η γρήγορη πρόσβαση στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης λόγω κλειστών δρόμων. Έτσι, πολλοί τραυματίες διακομίζονται στο τοπικό κέντρο υγείας.

 Στο μεταξύ επικίνδυνα fake news διακινούνται για 17χρονο νεκρό στη Λέσβο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ και για σήμερα έχουν γίνει γνωστά καλέσματα για ένταση των κινητοποιήσεων σε Λέσβο και Χίο.  

EUROKINISSI

Στην πολιτική αρένα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά να πέσουν οι τόνοι, ενώ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγική αλλά έχει «περίσσιο αυταρχισμό».