ΔΙΕΘΝΕΣ
24/11/2017 15:14 EET

Πολύνεκρη επίθεση σε τέμενος στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 54 είναι οι νεκροί και 75 οι τραυματίες από την επίθεση φερόμενων ανταρτών εναντίον τζαμιού στο βόρειο Σινά.

Τουλάχιστον 54 είναι οι νεκροί και 75 οι τραυματίες από την επίθεση φερόμενων ανταρτών εναντίον τζαμιού στο βόρειο Σινά (Αίγυπτος) με εκρηκτικά και πυρά όπλων, μετέδωσε το πρακτορεί ειδήσεων ΜΕΝΑ, επικαλούμενο επίσημη πηγή.

Στόχοι ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που προσεύχονταν εκεί, ανέφεραν δύο αυτόπτες μάρτυρες και μια πηγή ασφαλείας.

Η επίθεση έλαβε χώρα στο τέμενος Αλ Ράουντα στο Μπιρ αλ Αμπέντ, δυτικά της πόλης του Αρίς, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μεταφορά θυμάτων από την περιοχή σε γειτονικά νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα της ασφάλειας λίγο μετά την επίθεση, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας μάχονται εναντίον ανταρτών του ISIS στο βόρειο Σινά, όπου οι τζιχαντιστές μαχητές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες από τότε που η σύγκρουση κλιμακώθηκε, μέσα στα τρία τελευταία χρόνια.

Οι αντάρτες στοχεύουν κυρίως δυνάμεις ασφαλείας στις επιθέσεις τους, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν και πέρα από τη χερσόνησο, χτυπώντας αιγυπτιακές χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.