ΔΙΕΘΝΕΣ
08/05/2019 08:20 EEST

Έκρηξη κοντά σε μεγάλο ναό στο Πακιστάν

Μία ημέρα μετά την έναρξη του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα Ραμαντάν.

Mohsin Raza / Reuters

Έκρηξη βόμβας που στόχευε αστυνομικούς έξω από μεγάλο ναό σουφιστών στη Λαχόρη, πόλη του ανατολικού Πακιστάν, την Τετάρτη, σκότωσε πολλούς ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες, σύμφωνα αξιωματούχους.

Η έκρηξη, μία ημέρα μετά την έναρξη του ιερού μήνα Ραμαντάν για τους μουσουλμάνους, έλαβε χώρα κοντά στο Ντάτα Νταρμπάρ, έναν από τους μεγαλύτερους ναούς στη νότια Ασία.

«Ήταν μια επίθεση κατά της αστυνομίας που άφησε πίσω της πολλούς νεκρούς και δεκάδες αστυνομικούς και πολίτες τραυματίες. Ο στόχος ήταν η αστυνομία» είπε ο Σαγέντ Μουμπασίρ Χουσαΐν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Λαχόρης.

Η επίθεση έλαβε χώρα μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας στην πόλη, όπου οι επιθέσεις ήταν κάποτε κοινό φαινόμενο. Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των νεκρών, αλλά εφημερίδα ανέφερε πως ήταν τουλάχιστον τρεις.

«Επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη και έχουμε μεταφέρει 15 άτομα στο νοσοκομείο» είπε ο Μοχάμαντ Φαρούκ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης. Σουφιστές έχουν δεχτεί επιθέσεις από σκληροπυρηνικούς σουνίτες μουσουλμάνους μαχητές στο παρελθόν.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost