Εκρήξεις και νεκροί στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για πολλές εκρήξεις στην πόλη.
.
.
VVGLADKOV

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες κατοικίες υπέστησαν ζημιές στην πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ την Κυριακή.

Ο Γκλάντκοφ ανέφερε έναν αριθμό από εκρήξεις στην πόλη των περίπου 400.000 κατοίκων, περίπου 40 χλμ από τα σύνορα με την Ουκρανία. Υπέστησαν ζημιές τουλάχιστον 11 πολυκατοικίες και 39 κατοικίες, ανάμεσά τους πέντε που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ο Ρώσος βουλευτής Αντρέι Κλίσας κατηγόρησε την Ουκρανία πως βομβάρδισε το Μπέλγκοροντ και ζήτησε στρατιωτική απάντηση.

«Οι θάνατοι αμάχων και η καταστροφή πολιτικών υποδομών στο Μπέλγκοροντ είναι μια ευθεία επιθετική πράξη από πλευράς της Ουκρανίας και απαιτούν την πιο αυστηρή- περιλαμβανομένης στρατιωτικής- απάντηση» έγραψε ο Κλίσας στο Telegram.

H Μόσχα έχει κατηγορήσει το Κίεβο για πολλαπλές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ και άλλες περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία. Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μα έχει χαρακτηρίσει τα περιστατικά ως ανταπόδοση και «κάρμα» για τη ρωσική εισβολή.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την Ουκρανία για την πρόσφατη επίθεση και το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις ρωσικές αναφορές.

Με πληροφορίες από Reuters