Εκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο: Κλείνουν σχολεία, αναστέλλονται συναθροίσεις

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Πάτρα.
|
.
.
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την εφαρμογή έκτακτων μέτρων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωσή, κλείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή (5 και 6 Μαρτίου) τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων και αναστέλλονται οι πάσης φύσεως μαζικές συναθροίσεις (σε θέατρα, κινηματογράφους, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία) στους τρεις αυτούς νομούς. Τα μέτρα, που αποφασίστηκαν μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Αφορμή για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στάθηκε το τελευταίο χρονικά κρούσμα στη χώρα - υπ’αριθμόν 9 ασθενής - είναι ένας 67χρονος από την Ηλεία, ο οποίος βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού την Κυριακή.

Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας απ′ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.