Πάνω από 20.000 άτομα στη μεγαλειώδη συγκέντρωση – Έπεσαν 150 μολότοφ, έσπασαν 10 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές.
Huffpost Greece
Huffpost Greece
Huffpost Greece

Περισσότερα από 20.000 άτομα συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ., στις 11.55, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας.

HuffPost Greece

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν φθορές μικρής έκτασης σε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο Αθηνών. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίστηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε.

HuffPost Greece

Περισσότερες από 150 μολότοφ εκτοξεύτηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές.

HuffPost Greece

Δημοφιλή