ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2020 12:39 EEST | Updated 07/10/2020 15:35 EEST

«Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου» - Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα στην ανακοίνωση του δικαστηρίου

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Eurokinissi

«Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου». Με αυτή την σπαρακτική κραυγή σχολίασε η Μάγδα Φύσσα την απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του γιου της.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Αντιφασιστικά συνθήματα ακούγονταν για ώρα κάθε φορά που από τα μεγάφωνα ανακοινώνονταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου υπέρ της ενοχής των κατηγορουμενων.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, οι γονείς του Παύλου Φύσσα βγήκαν από το Εφετείο για να χαιρετίσουν τους συγκεντρωμένους που έχουν παραμείνει επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, και οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και συνθήματα φωνάζοντας μεταξύ άλλων στην Μάγδα Φύσσα «Δύναμη».

«Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία, αυτό που πραγματικά ήταν ο Παύλος», είπε η Μάγδα Φύσσα σφίγγοντας στην αγκαλιά της ανθρώπους που περίμεναν ακόμα έξω από το δικαστικό μέγαρο. «Μας ανοίγεται ένας δρόμος καλός αλλά δεν κερδίζεται έτσι ο φασισμός. Χρειάζεται αγώνας. Κερδίσαμε μια μάχη αλλά στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα. Μας άνοιξε τον δρόμο ο Παύλος. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα ακόμα. Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας» είπε η Μάγδα Φύσσα και ο πατέρας του Παύλου συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστούμε όλους. Ήσασταν άψογοι. Συνεχίστε έτσι».