ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/05/2018 14:40 EEST | Updated 03/05/2018 14:54 EEST

Ελεύθερος αφέθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο. Η ποινή, η διαδικασία απέλασης και οι δηλώσεις του δικηγόρου

eurokinissi

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας ο 38χρονος Τούρκος, εργαζόμενος στον Δήμο Αδριανούπολης ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης πέρασε τα σύνορα του Έβρου και εισήλθε στην ελληνική επικράτεια. 

Στον 38χρονο Μουσά Αλερίκ, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετη αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ-που για έναν Τούρκο είναι ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό- ενώ κινείται η διαδικασία της απέλασης. 

Ο άνδρας αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος και σε δύο μέρες, όπως εκτιμά ο δικηγόρος του, Χρήστος Καπετανίδης θα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.  ενώ η διαδικασία της απέλασης μπορεί να διαρκέσει, όπως γράφει το Radio Evros έως και 10 ημέρες, ενώ ο δικηγόρος του άσκησε έφεση κατά της απόφασης. 

Τόνισε πάντως, μιλώντας στο Evros Radio πως η όλη υπόθεση και απόφαση «κινήθηκε στη σκιά του βαρέως κλίματος που υπάρχει μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».

Σημειώνεται πως ο εκσκαφέας που οδηγούσε ο Αλερίκ κατασχέθηκε ενώ δεν υπήρχαν και τα έγγραφα για να αποδειχθεί πως ανήκε στον Δήμο Αδριανούπολης. 

Ο κ.Καπετανίδης έκανε λόγο για ένα «ατυχές περιστατικό», υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε δόλος από τον πελάτη του, ξεκαθαρίζοντας πως η περίπτωση του Αλερίκ δεν έχει καμία σχέση με αυτή των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. 

Ο 38χρονος, που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες- του είχαν δώσει εντολή, όπως λέει να να προχωρήσει σε έργα διάνοιξης για να τοποθετηθούν σωλήνες υδροδότησης- το απόγευμα της Τετάρτης άρχισε να κινείται με το σκαπτικό του μηχάνημα προς την ελληνική πλευρά. Αν και οι Έλληνες στρατιωτικοί από το φυλάκιο στις Καστανιές του φώναζαν να σταματήσει εκείνος συνέχισε και όταν πια έφτασε περί τα 10μ εντός του ελληνικού εδάφους, συνελήφθη. Ισχυρίζεται πως δεν άκουσε τους έλληνες στρατιώτες, εξαιτίας του ήχου που κάνει το σκαπτικό μηχάνημα και της απόστασης ενώ δηλώνει πως ήταν η πρώτη φορά που έκανε εργασίες στην περιοχή και δεν γνώριζε καλά την περιοχή».