ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2020 14:07 EET | Updated 24/03/2020 14:09 EET

Ηλεκτρονικά παρέχονται πλέον πέντε σημαντικά πιστοποιητικά από το Δήμο Αθηναίων

Χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ASSOCIATED PRESS

Οι δημότες της Αθήνας μπορούν να έχουν τα πέντε πιο «δημοφιλή» πιστοποιητικά ηλεκτρονικά πλέον, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν αυτοπροσώπως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Συγκεκριμένα , μέσα από την νέα πλατφόρμα https://eservices.cityofathens.gr/   και με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet οι πολίτες μπορούν από σήμερα να αιτηθούν και να λάβουν ηλεκτρονικά από το Δήμο Αθηναίων:

 

  • Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης

  • Πιστοποιητικό Γέννησης

  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

  • Πιστοποιητικό Εντοπιότητας

  • Πιστοποιητικό Ιθαγένειας

Αναλυτικότερα, με χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα «κλικ» οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν για τη βεβαίωση – πιστοποιητικό που επιθυμούν. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάθε χρόνο εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων περίπου 180.000 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και 170.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας και ιθαγένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει τη δυνατότητα διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες των πολιτών και υποβολής αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ, που ήδη λειτουργούν με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία.

«Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα των πολιτών να μένουν στο σπίτι αλλά να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται. Όχι απλά να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος αλλά να το κάνει και με τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.