ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/09/2021 12:20 EEST | Updated 21/09/2021 12:36 EEST

Έλληνες στρατιώτες στην έρημο: Εικόνες από την άσκηση «Bright Star 21» στην Αίγυπτο

Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση «Bright Star 21».

ΓΕΕΘΑ
.

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση με την επωνυμία «BRIGHT STAR 21», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Στην άσκηση συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των ΗΠΑ, της Κύπρου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιορδανίας, του Πακιστάν και της Σαουδικής Αραβίας, με παρατηρητές από το Σουδάν, το Μαρόκο, την Ιταλία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, την Τυνησία, την Ισπανία, το Κουβέιτ, την Νιγηρία, την Τανζανία και την Κένυα.

Κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day), την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε άσκηση με επιθετική ενέργεια και προσβολές από αέρος παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, ως εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Η συνεκπαίδευση περιέλαβε μεταξύ άλλων τεχνικά και τακτικά αντικείμενα με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας σε συνεργασία με μέσα και μονάδες και των τριών Κλάδων των ΕΔ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και σεμινάρια υψηλού επιπέδου (Senior Leader Seminar) επί αντικειμένων αντιμετώπισης Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – ΜΕΑ (Drones), διακλαδικών επιχειρήσεων, υβριδικών απειλών καθώς και διαχείρισης κρίσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η «BRIGHT STAR 21» συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων, αυξάνοντας την διαλειτουργικότητα. Παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να προβάλουν τις δυνατότητες που μπορούν να αναπτύξουν συνεργαζόμενες με αντίστοιχες άλλων χωρών, με κοινό σκοπό την συμβολή τους στην διατήρηση της ασφάλειας και τη σταθερότητας στην Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.