Ενα βήμα πριν το «κανόνι» η Jet Airways, σταματά τις διεθνείς πτήσεις

Oφείλει χρήματα σε εργαζόμενους και προμηθευτές.
ASSOCIATED PRESS

Η Jet Airways φαίνεται πως έχει αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις της, εγείροντας νέους φόβους για την επιβίωση της μεγαλύτερης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας της Ινδίας.

Η εταιρεία, με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρέους, προσπαεί απεγνωσμένα να βρει οικονομικό σωσίβιο προκειμένου να αποφύγει την κατάρρευση.

Η ινδική κυβέρνηση δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών μετά την ακύρωση των πτήσεων.

Οι μεταφορείς στην Ινδία πρέπει να διατηρήσουν στόλο τουλάχιστον 20 αεροσκαφών για να συνεχίσουν να τη λειτουργία τους σε διεθνές επίπεδο.

Την Πέμπτη, η αεροπορική εταιρεία καθήλωσε πάνω από 10 αεροπλάνα της εξαιτίας απλήρωτων αμοιβών σε εταιρείες μίσθωσης και διάφορα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αεροπορική εταιρεία χειρίζεται πλέον μόλις 14 αεροπλάνα.

Η Jet Airways δΙαθέτει πάνω από 100 αεροσκάφη στο στόλο της και πραγματοποιεί πάνω από 600 εσωτερικά και 380 διεθνή δρομολόγια.

Από το Λονδίνο, η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είχε ακυρώσει τις πτήσεις της μεταξύ Λονδίνου και Ινδίας για τις 12 Απριλίου, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για άλλες διαδρομές.

Ο υπουργός αεροπορίας της Ινδίας, Σούσετ Πραμπού, ανέφερε ότι το υπουργείο θα «αναθεωρήσει τα ζητήματα που σχετίζονται με την Jet Airways» και θα «λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ελαχιστοποιήσει την ενόχληση των επιβατών και να εξασφαλίσει την ασφάλειά του».

Διάφορες αναφορές από την Ινδία την Παρασκευή ανέφεραν ότι η Jet Airways είχε ακυρώσει όλες τις διεθνείς πτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες στην Ευρώπη και την Ασία.

Η Jet Airways οφείλει χρήματα σε εργαζόμενους και προμηθευτές και τις τελευταίες εβδομάδες έχει ακινητοποιήσει αεροσκάφη και ακύρωσε χιλιάδες πτήσεις, καθώς η οικονομική της καταστάση επιδεινώθηκε.

Πηγή: BBC