ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/12/2018 14:13 EET

Ένα φασόλι σκότωσε βρέφος 9 μηνών στο Ηράκλειο

EUROKINISSI

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος βρέφους 9 μηνών, προχθές το απόγευμα, στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του βρέφους χαρακτηρίζεται «ατυχηματικός» και επήλθε από πνιγμονή, που προκλήθηκε από απόφραξη των αεροφόρων οδών, καθώς κατάπιε ξένο σώμα.

Το μωρό παρελήφθη από το ΕΚΑΒ άσφυγμο, κατά τις πληροφορίες, και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου είχε κληθεί και ιδιώτης παιδίατρος. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας διασωλήνωσαν το μωρό και το έστειλαν αμέσως στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το παιδί είχε καταπιεί ένα φασόλι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που βρισκόταν το βρέφος την ώρα του ατυχήματος συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Οι γονείς του μωρού, με καταγωγή από την Αλβανία, το είχαν εμπιστευτεί σε φιλικό ζευγάρι προκειμένου εκείνοι να πάνε στις ελιές.

Το πρόσωπο που κρατούσε το παιδί φέρεται να είπε πως είδε το παιδί κάποια στιγμή να βάζει κάτι στο στόμα αλλά δεν το πρόλαβε και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: cretalive.gr

 

Sponsored Post